Google gooit YouTube-app Windows Phone opnieuw op zwart

Door: andreas-udo-de-haes | 16 augustus 2013 10:03

Nieuws

Google heeft ook de nieuwe YouTube-app voor Windows Phone geblokkeerd. Dit ondanks de zogenaamde samenwerking tussen de partijen. Microsoft is woedend.

Niks geen samenwerking: het is weer hommeles tussen Google en Microsoft. Google heeft zonder pardon de API van de nieuwe YouTube-app voor Windows Phone geblokkeerd, waardoor de app totaal niet meer werkt.

Windows Phone saboteren

Microsoft is woest en haalt uit naar Google: “Het is duidelijk dat Google Windows Phone-gebruikers dezelfde ervaring als Android en Apple-gebruikers wil ontzeggen, en hun bezwaren zijn niets dan smoesjes”, aldus David Howard, jurist bij Microsoft.

Wat blijkt? De geclaimde samenwerking was slechts schijn, ondertussen ging het ruziën en konkelen namelijk gewoon door.

Het begon in januari, met de klacht van Microsoft dat Google Windows Phone benadeelde door geen YouTube-app uit te brengen. In mei kwam Microsoft daarom met een zelfgebouwde YouTube-app, zonder advertenties en met downloadmogelijkheid. Dat schoot Google in het verkeerde keelgat en het dreigde met een blokkade.

Nieuwe YouTube-app

Microsoft trok de app terug en ging verder schaven, maar naar eigen zeggen bleef Google toegang tot relevante API’s weigeren. Bovendien eiste Google een HTML5-app, terwijl Microsoft een native Windows Phone-app wil. Die laatste eist is oneerlijk treiteren, stelt Microsoft. Zowel Android als iOS hebben een native YouTube-app, en in de gebruiksvoorwaarden staat nergens iets over HTML5.

En dus bouwde Microsoft veder aan een native app, en moest het wederom gebruikmaken van zogenoemd 'reverse engineering', ditmaal van het advertentiesysteem van YouTube. Reden voor Google om de app te blokkeren, omdat die "niet aan de gebruiksvoorwaarden voldoet", stelt het concern in een summiere verklaring aan Engadget.

Volgens Microsoft heeft Google maar één doel: “Het lijkt erop dat de redenen die Google voor het blokkeren van onze app geeft zo gefabriceerd zijn dat wij onze gebruikers niet dezelfde ervaring kunnen geven als Android en iPhone-gebruikers krijgen. De versperringen die Google opwerpt zijn niet te omzeilen, en dat weten ze.”

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google gooit YouTube-app Windows Phone opnieuw op zwart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.