Google introduceert Android Wear voor smartwatches

Door: andre-kies | 19 maart 2014 17:00

Nieuws

Google introduceert Android Wear, een speciaal besturingssysteem voor smartwatches. De aangepaste Android-software voor slimme horloges levert informatie over locaties, reistijden en stelt de gebruiker in staat met spraak te reageren op inkomende berichten.

Er is van Google een officiële video verschenen waarin wordt uitgelegd wat het bedrijf wil bereiken met Android Wear en wat de mogelijkheden zijn voor smartwatches. Zo wordt gedetailleerde informatie over je locatie en het weer getoond op de slimme horloges. Afspraken worden weergegeven en ook hoeveel minuten je van je afspraak verwijderd bent.

Met Android Wear wordt informatie weergegeven op basis van locatie en tijd, en de smartwatches reageren op spraakgestuurde opdrachten. Zo kan de zoekmachine van Google een zoekopdracht starten op commando en kunnen berichten verstuurd worden door ze in te spreken. De gebruiker krijgt in het scherm informatie die is afgestemd op wat hij/zij zoekt.

Google Watch

Samen met LG werkt Google aan de G Watch. Deze gadget staat gepland voor een wordt door de ontwikkelaar omschreven als een product met een lage instapdrempel die een goede gebruikerservaring biedt.

Motorola heeft ook een smartwatch met Android Wear aangekondigd. Het gaat om de Moto 360 die gebruikmaakt van een rond design. Google zal naar verwachting in juni een eigen horloge introduceren. Ook Apple werkt vermoedelijk aan een smartwatch onder de noemer iWatch en Microsoft zou bezig zijn bezig met het integreren van Windows op horloges.

0 Reactie(s) op: Google introduceert Android Wear voor smartwatches

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.