Google kraakt 'kletspraat' over Google Glass

© PXimport

Google kraakt 'kletspraat' over Google Glass

Geplaatst: 22 maart 2014 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie ID.nl

Google voelt zich geroepen om te reageren op de kritiek op Google Glass. Het bedrijf doet veel van de veroordelingen omtrent privacy en afleidingsgevaar af als mythe.

Hoewel gevleid door de aandacht die Google Glass krijgt, ziet Google zich genoodzaakt om wat fabeltjes over de cyberbril uit de wereld te helpen. Nee, Google Glass filmt niet voortdurend. Nee, Google Glass leidt niet af van de realiteit. En nee, Google Glass betekent niet het einde van het tijdperk privacy. "Mythes kunnen leuk zijn, maar ook verwarrend of verontrustend", aldus het bedrijf op zijn Google+ pagina.

Daar heeft Google een top 10 aan fabeltjes over Google Glass opgesteld. Veel van de zorgen over de afleiding die augmented reality kan veroorzaken -bijvoorbeeld in het verkeer- worden afgedaan als opgeblazen argumenten. De zorgen omtrent privacy, en dan met name de angst dat een Google Glass voortdurend filmt en geluidopnames maakt, zijn eveneens gechargeerd. "Er zijn vandaag de dag meer camera's dan ooit te voren. Over tien jaar zullen dat er zelfs nog meer zijn, met of zonder Glass", schrijft het bedrijf.

Spioneren kan beter

Daarnaast is de omstreden cyberbril niet alleen voor geeks en kapitaalkrachtigen, kan deze geen gezichten herkennen, zijn de ogen van de drager niet voortdurend bedekt en is Glass bovendien nog lang niet uitontwikkeld. In één van de mythes gaat Google ook nog even scherp in op Google Glass als surveillance-apparaat.

"Als een bedrijf een geheim spionageapparaat zou ontwerpen, dan zouden ze Google Glass overtreffen. Laten we eerlijk zijn: als iemand je stiekem wil opnemen, dan zijn er veel, veel betere camera's beschikbaar dan eentje die je opzichtig op je gezicht draagt en elke keer oplicht als je een spraakcommando geeft of op een knop drukt."

 

© PXimport

De evolutie van Google Glass tot dusver

(Afbeelding via Google)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten