Harman Kardon Esquire Mini - Stijlvol en draagbaar

Door: Justin Doornekamp | 14 november 2014 13:00

Review

Bijna een jaar na de komst van Harman Kardons draagbare luidspreker Esquire komt de audiofabrikant met een kleinere versie, die heel toepasselijk de naam Esquire Mini meekrijgt. Deze versie is vooral goedkoper en makkelijker mee te nemen.

Esquire Mini

Prijs:

€ 149,99

Vermogen:

2 x 4W

Frequentiebereik:

180 Hz - 20 kHz

Accuduur:

Ongeveer 8 uur

Gewicht:

238 gram

Afmetingen:

140 x 75,4 x 24 mm

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Stijlvol
 • Gemakkelijk mee te nemen
 • Helder geluid
 • Minpunten
 • Originele Esquire meer waar voor je geld
 • Mist functietoetsen

Alleen al om het uiterlijk kun je Harman Kardons Esquire Mini niet laten liggen. Er zijn drie kleuren beschikbaar (zwart, wit, bruin) en de zilveren rand en matte achterkant maken het geheel af. Via een aantal lichtjes aan de zijkant kun je zien hoelang het nog duurt voordat je de speaker moet opladen via een usb-kabel.

De vormgeving, maar ook het uitklapbare pootje en meegeleverde leren armbandje, duiden erop dat Harman Kardon wil dat je de Mini gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De speaker past zelfs in je broekzak. Aan de andere kant krijg je bij de originele Esquire een stijlvol draagtasje meegeleverd, wat reizen met de speaker weer toegankelijk maakt.

De Esquire Mini past gemakkelijk in je borst- of broekzak.

Om de vergelijking met het origineel te maken: de Mini is met een adviesprijs van 149 euro ongeveer vijftig euro goedkoper dan het origineel. Dit is niet eens zo'n groot verschil, maar gezien de beperkte aanpassingen is dat ook logisch. De Esquire Mini is zoals gezegd vooral kleiner (ongeveer de helft) zonder dat het hoeft in te boeten aan de hoogstaande geluidskwaliteit van de eerste Esquire. Het verschil in vermogen is wel een stuk groter dan gedacht. Met de Mini haal je tweemaal 4 watt in huis, terwijl de grotere variant tot 20 watt aankan.

Helder geluid

Ondanks de compacte afmetingen staat het draagbare speakertje zijn mannetje. Het geluid is kraakhelder te noemen en zelfs bij een hoger volume is er geen kwaliteitsverlies merkbaar. Het apparaatje mist een wat vollere bas, maar dit gemis is geen reden om de Mini af te schrijven. Het aansluiten gaat gemakkelijk. Via bluetooth of de analoge audio-uitgang speel je direct muziek af. Er is helaas geen NFC-ondersteuning, waardoor het niet mogelijk is om met een eenvoudige aanraking de luidspreker in te schakelen.

Qua bediening verschillen beide versies van de Esquire niet echt van elkaar. Ze hebben bijvoorbeeld evenveel knoppen - zij het iets anders vormgegeven. Bij concurrerende draagbare audioproducten zie je vaak knoppen om een nummer terug te gaan of er een te skippen, maar deze functietoetsen ontbreken helaas. Dat is best een gemis wanneer je op het strand ligt en het liefst je smartphone in de tas wilt laten om die te beschermen tegen zand of water. Overigens is het niet gezegd dat de Esquire Mini een goede compagnon is op het strand. Het delicate design doet vermoeden dat de speaker best gevoelig is voor zand en water.

Door het pootje uit te klappen blijft de Mini goed staan. Let ook op de matte achterkant: erg stijlvol!

Conclusie

De Esquire Mini van Harman Kardon is in alle opzichten het kleinere maar net zo charmante broertje van de originele Esquire uit 2013. De Mini mist wat vermogen en een volle bas, maar het geluid blijft helder en de speaker is makkelijker te vervoeren. Vooral dat laatste moet belangrijk voor je zijn. In alle andere gevallen kun je wellicht beter gaan voor het origineel. De vijf extra tientjes geven je meer waar voor je geld door het extra vermogen en het stijlvolle meegeleverde draagtasje.

3 Reactie(s) op: Harman Kardon Esquire Mini - Stijlvol en draagbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 november 2014 14:19 Anoniem
  en de rust van anderen is voorgoed verstoord door de minkukel die zich door aanschaf van dit soort produkten denkt te onderscheiden van de massa,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2014 14:19 Anoniem
  en de rust van anderen is voorgoed verstoord door de minkukel die zich door aanschaf van dit soort produkten denkt te onderscheiden van de massa,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 november 2014 21:04 MarkS90
  Ik proef enige jaloezie …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.