Het beste van 2013: 5 bluetooth-spelers

© PXimport

Het beste van 2013: 5 bluetooth-spelers

Geplaatst: 17 december 2013 - 18:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:31

Redactie Computer!Totaal

We hebben op de redactie van Computer!Totaal ook in 2013 weer veel gadgets voorbij zien komen. De een beter, mooier, functioneler dan de ander. In dit artikel zetten we vijf van de beste bluetooth-speakers voor je op een rij.

1. JBL PlayUp

Nokia heeft in samenwerking met JBL de PlayUp ontwikkeld. Deze speaker is in principe bedoeld voor Nokia Lumia-telefoons, maar werkt net zo goed op andere apparaten. Hij is het geld (129 euro) meer dan waard. Het geluid wat uit deze compacte speaker komt is zacht gezegd verrassend. Het geluid is helder, geeft alle tonen goed weer en de fikse bass is gebalanceerd. Zelfs als je het volume wat omhoog schroeft raakt de speaker zijn balans niet kwijt. Hij mag dan wel klein zijn, maar met een felle kleur en zijn krachtige geluid is dit kleintje zeker aanwezig.

Het afspelen met Bluetooth of via NFC is een fluitje van een cent, iedereen kan ermee overweg. Als je dan toch iets negatiefs moet zeggen, dan is het dat hij nét niet goed in je hand past, maar dit hebben ze gelijk opgelost door er een tasje bij te leveren. JBL heeft samen met Nokia een hele mooie speaker weten neer te zetten.

Bekijk hier de volledige review van de JBL PlayUp.

 

© PXimport

De speaker heeft met zijn ronde, kleurrijke design een speels uiterlijk.

JBL PlayUp

Prijs €129,-

Connectie Bluetooth 2.1, NFC en aux

Bereik 10 meter

Frequentiebereik 85 - 22.000 Hz

Gewicht 760 gram

Batterijcapaciteit 1430mAh

Vermogen speaker 3W

Pluspunten

Eenvoudig in gebruik

Geluidsweergave

Design

Aux-kabel meegeleverd

Bluetooth en NFC

Minpunten

Te groot om vast te houden

SCORE: 9/10

2. Edifier Bric Connect (iF335BT)

Met de Bric Connect (iF335BT) heeft het Chinese Edifier een goed werkende en gemakkelijk draagbare Bluetooth audiospeler op de markt gebracht voor een redelijke prijs (€100,00). De Bluetooth-functie werkt daarbij nagenoeg vlekkeloos en het apparaat ziet er ook nog eens mooi uit. Met afmetingen van 133 x 90 x 300mm, is de iF335BT heel handzaam en zelfs gemakkelijk mee te nemen in een rugzak.

De afgeronde hoeken, verzonken passieve woofers, geïntegreerde knoppen voor de bediening, een mat-grijze finish: al met al is er met het design van deze Bric Connect weinig mis. Heel bijzonder is het niet, maar het apparaat misstaat zeker niet in een kantooromgeving of als audiobron in bijvoorbeeld een werk- of slaapkamer. Verwacht geen subliem hifi-geluid, maar verwacht wel een stevig volume, weinig oversturing bij hoge tonen, en een prima basweergave zonder vervorming. Voor een compacte audiospeler als deze Bric Connect kun je eigenlijk wel zeggen dat er een bijzondere hoeveelheid helder geluid uitkomt.

Lees hier de volledige review van de Edifier Bric Connect (iF335BT).

 

© PXimport

Er wordt een kleine maar handige afstandsbediening meegeleverd.

Edifier Bric Connect (iF335BT)

Prijs € 100,-

Vermogen 6 Watt x 2

Frequentiebereik 40Hz - 20kHz

Audio input Bluetooth, aux kabel (3,5 mm)

Bediening/knoppen Draadloze afstandsbediening (input selectie, volume, volgend nummer, pause, play, aan/uit), powerknop, telefoon antwoordknoop, volumeregeling

Voedingsbron 12v, 220v, 6xAAA

Afmetingen 133 x 90 x 300 millimeter

Pluspunten

Strak en degelijk design

Eenvoudig in gebruik

Bel-functie

Afstandsbediening

Prima muziekgeluid

Minpunten

Moeite met meerdere Bluetooth-bronnen

Hol stemgeluid bij bellen

SCORE: 8/10

3. JBL Flip

De JBL flip kun je via je smartphone, computer of tablet kunt aansturen. De JBL Flip is voorzien van een ingebouwde microfoon, wat het apparaat geschikt maakt voor handsfree bellen, Skypen en FaceTimen. De geluidskwaliteit bij telefoongesprekken doet zeker niet onder voor geavanceerde Bluetooth-systemen in de auto.

Daarnaast heeft de JBL Flip veel power. Het kleine apparaat kan namelijk best een grote ruimte vullen met muziek. Dit zegt natuurlijk weinig over de kwaliteit, en helaas is het daar bij deze speler niet echt fantastisch mee gesteld. Hoge tonen pakt de Flip nog redelijk goed, maar bij de middentonen laat de Flip het behoorlijk liggen. Af en toe is de muziek dan ook wat flets, en dat is jammer. Het opladen van de Flip lukt je in ongeveer 3 uur en daarvoor kun je zo'n 5 uur muziek afspelen. De afspeeltijd is dus niet verschrikkelijk lang en dat is wel een nadeel als je bijvoorbeeld zonder stroomvoorziening op vakantie bent.

De afwerking is prachtig en ook de meegeleverde beschermhoes is een pluspunt. De afspeeltijd van de Flip is helaas niet al te lang en we hadden dan ook graag gezien dat het mogelijk was om batterijen te plaatsen of de accu te verwisselen.

Lees hier de volledige review van de JBL Flip.

 

© PXimport

Dankzij de belknop kan je ook telefoongesprekken voeren via deze Bluetooth-speler.

JBL Flip

Prijs: 129 euro

Aansluitingen: Bluetooth en 3,5 mm jack

Vermogen: 2 x 5W

Frequentiebereik: 150Hz - 20kHz

Afmetingen (BxDxH): 160 x 63 x 63 mm

Signaal/ruis-verhouding: 80 dB

Driver grootte: 1.5 inch

Oplaadtijd: 3 uur

Luistertijd: 5 uur

Pluspunten

Design

Twee standen

Belfunctie

Geluidskwaliteit

Minpunten

Prijs

SCORE: 7/10

4. Philips SoundShooter

Dit bolletje gooi je zonder problemen in een tas of koffer, en haal je tevoorschijn als je bijvoorbeeld in de auto handsfree moet bellen. Ook ideaal: je zet de Philips-speaker onopvallend in een hoek van je bureau, waarna je alle binnenkomende gesprekken makkelijk aanneemt met de bel-knop die bovenop zit. Werk je veel buiten de deur, dan is het ook handig dat Philips een riemclip meelevert.

De SoundShooter voelt erg solide en door de rubberen afwerking van de behuizing kan hij ook zeker tegen een stootje. Qua aansluitingen ondersteunt de ShoundShooter Bluetooth voor een draadloze verbinding met je smartphone of tablet. Ook is er een micro-usb-aansluiting aanwezig, welke zowel dienst doet als aux-ingang als oplaadpunt.

Het compacte design gaat wel gepaard met een klein nadeel, want voor het luisteren naar muziek is deze SoundShooter minder geschikt. De geluidskwaliteit mist simpelweg wat power om echt langdurig muziek mee te luisteren. Daar is de prijs dan ook wel naar, want met zijn 50 euro is het de goedkoopste speaker uit deze test.

Lees hier de volledige review van de Philips SoundShooter.

 

© PXimport

Philips SoundShooter

Prijs € 49,99

Gewicht 140 gram

Afmetingen (BxH) 68 x 81 mm

Vermogen 2 Watt RMS

Aansluitingen Bluetooth, micro-usb

Pluspunten

Compact en stevig design

Belfunctie

Prijs

Riemclip

Batterijduur

Minpunten

Geluidskwaliteit

SCORE: 4,5 sterren

5. Edifier Extreme Connect

Hij is licht maar toch solide, en handzaam door het formaat en gewicht. De Edifier Extreme Connect is zowel aan de bovenkant als aan de onderkant voorzien van een matrubberen plastic coating (je kunt hem in meerdere kleuren bestellen maar de vraag is of je dat moet willen). Het apparaat oogt redelijk strak en voelt prettig en zwaar aan. Dankzij dit kan hij ook zeker tegen een stootje.

Opvallend en in het oog springend is de bovenkant van de Edifier Extreme Connect; daar vind je knoppen voor het opnemen van een telefoongesprek, het skippen tussen nummers, de input selectiekeuze (Bluetooth, aux-in of microSD-kaart), een pauze- en startknop en de volumeregeling. Alleen... deze knoppen heeft Edifier getracht een beetje 'speels' neer te zetten. Een niet echt geslaagde poging om wild te doen, helemaal in combinatie met het enorme Edifier-logo ziet het er niet echt mooi uit.

De geluidskwaliteit van de Edifier Extreme Connect is voor zo'n kleine Bluetooth-speler van 16 centimeter lang (en 400 gram zwaar) toch echt wel goed te noemen. We merkten dat de Extreme Connect het best tot zijn recht komt bij vocalen en lichte popmuziek. De Extreme Connect is handig op te laden en heeft alle connectie-mogelijkheden voor verschillende momenten. Met een adviesprijs van 100 euro is de Edifier Extreme Connect niet de goedkoopste audiospeler, maar zeer zeker wél een goede optie.

Lees hier de volledige review van de Edifier Extreme Connect.

 

© PXimport

Over het design van de bovenkant van de Edifier Extreme Connect zijn we niet zo te spreken. Het is gewoon lelijk gedaan.

Edifier Extreme Connect

Gewicht 400 gram

Afmetingen (lxhxb) 160 x 61 x 42mm

Vermogen 2 x 2 Watt RMS

Frequentiebereik 190Hz - 18kHz

Pluspunten

Strak en degelijk design

Eenvoudig in gebruik

Draagbaar

Belfunctie

Prima geluid

Minpunten

Moeite met meerdere Bluetooth-bronnen

Volumeregeling niet in orde

Moeite met basweergave

Navigatieknoppen ronduit lelijk

SCORE: 7/10

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten