In 3 stappen: Foto's van je digitale camera op Instagram zetten

Door: alex-castle | 07 augustus 2014 14:15

How To

Instagram mag dan ontworpen zijn voor smartphones, je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat de beste foto's overduidelijk niet met een telefoon zijn geschoten. Ook jij kunt een Instagram-feed van hoge kwaliteit maken, met wat hulp van Dropbox en je iOS of Android-apparaat.

Stap 1: Je foto's overzetten en vooraf bewerken

Het doel is om de foto van je camera af te halen en op een telefoon of mobiel apparaat te zetten waarop de Instagram-app geïnstalleerd staat. De eerste stap begint met je camera.

Je foto's importeren

Je foto's overzetten naar je computer neemt slechts een minuut of twee in beslag, en heeft het voordeel dat je je computer kunt gebruiken om je foto's te back-uppen en organiseren.

Je kunt de foto's van je camera naar je pc overzetten met een cardreader, of door je camera direct in je computer te pluggen. Het kopiëren van de afbeeldingen naar een map is een snelle en rommelige manier, maar software om je foto's te organiseren zoals Google's Picasa maakt het eenvoudiger om je afbeeldingen terug te vinden.

Als je met een DSLR foto's maakt in RAW-formaat, kun je beter een organisatieprogramma met meer functies gebruiken, zoals Adobe Lightroom.

Bewerken en bijsnijden

Je kunt foto's op je computer bewerken voordat je ze op Instagram zet. Als je Adobe Photoshop niet hebt, kun je een aantal gratis tools zoals Pixlr, Adobe Photoshop Express of GIMP gebruiken.

Onthoud dat afbeeldingen die op Instagram gepost worden vierkant zijn. Zorg bij het bijsnijden dat er een gebied met een 1:1 ratio geselecteerd wordt.

Je kunt bijsnijden en het formaat aanpassen in de Instagram app, maar je krijgt op je computer waarschijnlijk betere resultaten.

Als je een heleboel foto's overzet, kun je opslagruimte op je apparaat besparen door van tevoren je afbeeldingen te verkleinen naar 640 x 640 pixels - het standaardformaat van Instagram.

Stap 2: Verplaats je foto's naar je mobiele apparaat met Dropbox

De volgende stap is de foto's over te zetten naar een cloud dienst. Een bijkomend voordeel daarvan is dat het een zogenoemde off-site back-up biedt. In dit voorbeeld gebruiken we Dropbox, maar elke cloudopslag met een mobiele app volstaat.

Dropbox instellen om je foto's te ontvangen

Ga op je computer naar je Dropbox-map en maak een nieuwe map aan met de naam Instagram Foto's. Kopieer de gewenste foto's naar deze map.

Wanneer je de app opent, zou je alles wat er in je Dropbox map staat moeten kunnen zien, inclusief je nieuwe map met Instagram foto's.

In tegenstelling tot de desktopapplicatie downloadt de mobiele Dropbox-app niet automatisch bestanden naar je mobiele apparaat. In plaats daarvan stelt het je in staat om alle bestanden die je op Dropbox hebt opgeslagen te bekijken.

iOS

Als je iOS gebruikt zul je de foto's moeten downloaden om ze met Instagram te kunnen gebruiken.

Ga naar je Instagram Foto's-map in de Dropbox-app. Om een foto te downloaden, druk op het kleine download icoon in de rechteronderhoek van de foto, en druk vervolgens op Save Image.

Android

Met recente versies van Android hoef je de foto's niet naar je apparaat te downloaden om ze in Instagram te kunnen gebruiken.

Als je een oudere versie van Android hebt, zul je de bestanden echter naar je telefoon moeten downloaden, net als in iOS. Dit is ook het geval als je BlueStacks gebruikt om een Android apparaat te emuleren op je pc.

Ga naar je Instagram Foto's-map, en zoek naar de foto's die je wilt gebruiken. Houd de naam van de foto ingedrukt, en selecteer Export in het menu dat verschijnt. Kies er nu voor om de foto op de SD-kaart op te slaan.

Sla de foto op in de Pictures map van je apparaat - dan is de afbeelding namelijk beschikbaar in de Gallery. Je kunt dezelfde procedure gebruiken om een volledige map in één keer te exporteren.

Stap 3: Op Instagram posten

Nu ben je klaar om Instagram te gebruiken om je foto te bewerken en te posten. Dit proces is vrijwel identiek in de Android en de iPhone instagram apps.

Om te beginnen, open Instagram en druk op de blauwe 'sluiter' knop die in het midden van de balk onderaan staat. Links van die knop staat een knop waarmee je een opgeslagen bestand kunt openen.

Foto's selecteren in iOS

In iOS kun je opgeslagen afbeeldingen benaderen via een icoon met een thumbnail van de meest recente afbeelding in je camerarol. Druk erop, en er verschijnen foto's aan de onderkant van het scherm, waaronder de foto's die we van Dropbox hebben overgezet.

Druk op de foto die je wilt gebruiken, snijd hem bij (als dat nodig is) en druk op Next.

Foto's selecteren in Android

In Android, druk op de knop die op een boter-kaas-en-eieren raster van negen vierkanten lijkt. Als je een recente versie van Android hebt, krijg je een optie te zien waarmee je kunt kiezen waar je naar je foto's wilt zoeken. Er zou een Dropbox optie bij moeten staan.

Als je geen optie ziet staan waarmee je de bron van de foto's kunt kiezen (of als je geen Dropbox icoon te zien krijgt), download de foto's dan handmatig zoals hierboven beschreven. Druk op het Dropbox icoon, ga naar je Instagram Photos map en selecteer de foto die je wilt delen.

In oudere versies van Android (of als je de foto's handmatig naar je telefoon gedownload hebt), zoek dan naar de foto's in de Gallery.

Nadat je je foto geselecteerd hebt, kun je de standaard suite van Instagram bewerkingstools en filters gebruiken. Post vervolgens de foto op je feed, en bereid je voor op een hele lading likes en commentaren.

1 Reactie(s) op: In 3 stappen: Foto's van je digitale camera op Instagram zetten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 november 2015 13:50 Anoniem
    maar hoe plaats je foto op je pc
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.