Integral Portable SSD - Eigenlijk een snelle usb-stick

© PXimport

Integral Portable SSD - Eigenlijk een snelle usb-stick

Geplaatst: 20 januari 2014 - 13:31

Aangepast: 24 november 2022 - 10:33

Jeroen Boer

We zien in het kielzog van normale SSD's steeds vaker externe exemplaren opduiken. De snelheid van deze externe SSD's varieert nogal en soms voldoen de externe flashschijven niet aan de verwachtingen die wij van een SSD hebben. Integral stuurde ons zijn Portable SSD die we uiteraard getest hebben.

Na het uitpakken komt de Integral Portable SSD ons bekend voor. De behuizing is qua afmetingen en vorm precies hetzelfde als een externe SSD van Philips die we in augustus 2013 getest hebben.

De afwerking en kleur zijn wel anders. Integrals Portable SSD is zwart en voelt rubberachtig aan. Prettig is dat Integral een bruikbaarder usb-kabeltje meelevert dan het veel te korte kabeltje van Philips, het kabeltje dat Integral meelevert heeft een lengte van zo'n 40 cm. Van de Philips Portable SSD waren we niet echt onder de indruk, dat was meer een snelle usb-stick dan een SSD.

Controller

We vermoeden dat dit precies dezelfde Portable SSD is als het exemplaar van Philips. We kunnen natuurlijk niet op de buitenkant afgaan en willen graag weten waar we mee te maken hebben. Integral communiceert in de specificaties niets over de gebruikte controller. We hebben de behuizing daarom opengemaakt en troffen dezelfde Phison PS2251-01 aan als in de Philips Portable SSD. Dit is een controller die bedoeld is voor usb-sticks.

 

© PXimport

Prestaties

We hebben de SSD gebenchmarkt met PCMark 7 en AS SSD. Deze twee benchmarks geven een goede indicatie van de prestaties van een SSD. Wat we van tevoren al vermoedden blijkt te kloppen: deze Portable SSD presteert bij lange na niet van wat we van een SSD zouden verwachten. Een score van 2117 komt ongeveer overeen met een snelle normale externe harde schijf. In AS SSD wordt een totaalscore van 66 gehaald en dat is echt heel slecht.

Conclusie

Het is altijd gevaarlijk om een product op zijn uiterlijk te beoordelen, maar Integrals Portable SSD is ook aan de binnenkant identiek aan Philips Portable SSD. SSD-prestaties biedt ook de Portable SSD van Integral zeker niet. Het is meer een usb3.0-stick. Op zich geen probleem, maar het communiceren van de term SSD scherpt verkeerde verwachtingen. Voor het transporteren van grote bestanden is dit een leuk product. Wie echter vanaf de SSD wil werken of veel met kleine bestanden werkt, moet geen super prestaties verwachten.

5,0

Ons oordeel

Pluspunten

Compacte behuizing

Snelheden goed

Minpunten

Conclusie

Integral Portable SSD --------------------- **Prijs:** € 108,- **Capaciteit in Windows:** 117 GB **Info:** [www.integralmemory.com](http://www.integralmemory.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten