LaCie Fuel - Draadloze 1TB-schijf voor smartphone en tablet

Door: Jeroen Boer | 01 augustus 2014 10:15

Review

Smartphones en tablets hebben een beperkte opslagcapaciteit en steeds vaker is er niet voorzien in een microSD-kaartslot. Als je vooral films wilt kijken op je tablet, dan kun je met de LaCie Fuel in één keer 1 terabyte aan opslag gebruiken.

LaCie Fuel

Prijs:

€ 199,-

Website:

www.lacie.nl

OS:

Apps voor iOS 5.1.1 en Android 2.3 of nieuwer; andere via browser

Draadloos:

802.11n

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Robuuste behuizing
  • AirPlay-ondersteuning
  • Dropbox
  • Minpunten
  • App van Seagate

LaCie is ongeveer een jaar geleden overgenomen door Seagate en inmiddels zit er uiteraard wat overlap in het assortiment van LaCie en Seagate. De Fuel is LaCie's variant van de Seagate Wireless Plus schijf. De Fuel ziet er wel compleet anders uit en is een vierkant kastje met een opvallend oog voor een draagkoord. Lees ook: Je iPad als extern opslagapparaat.

De schijf komt solide over en lijkt een betere keuze voor wie het apparaat vooral onderweg wil gebruiken. De Fuel biedt 1 terabyte opslagcapaciteit en is voorzien van een usb3.0-aansluiting om de schijf te verbinden met een pc of Mac. De draadloze verbinding voldoet aan de 802.11n-standaard.

Gebruik

Via usb werkt het apparaat als een harde schijf. Om de Fuel te gebruiken met een iOS- of Android-apparaat installeer je de Seagate Media-app. Dat is best verwarrend als je niet weet dat LaCie en Seagate tot hetzelfde concern behoren. Het is mogelijk om de Fuel te verbinden met je normale draadloze netwerk, zodat je tegelijkertijd toegang hebt tot de Fuel en internet. Onderweg heb je hier minder aan, omdat zowel iOS als Android niet tegelijkertijd een dataconnectie over wifi en 3G kunnen opzetten.

Met de app kun je foto's, muziek of films bekijken die zijn opgeslagen op de Fuel. Je kunt ook bestanden uitwisselen tussen je apparaat en de Fuel. De app speelt alleen bestanden af die je apparaat standaard al kan afspelen. Documenten die je wilt bewerken, moet je eerst naar je apparaat kopiëren, daar bewerken en later weer terug kopiëren. De Fuel kan ook synchroniseren met Dropbox, zodat je offline een kopie van je Dropbox-bestanden hebt.

De Fuel is dankzij zijn formaat eenvoudig mee te nemen.

Apparaten als notebooks of een Windows Phone kunnen de bestanden benaderen via de browser. Daarnaast is er ook AirPlay-ondersteuning en kan er dus gestreamd worden naar een Apple TV. De schijf bevat een ingebouwde accu die het zo'n acht uur uithoudt.

Conclusie

Met een prijs van net geen 200 euro is de Fuel een flink stuk duurder dan een normale externe harde schijf. Daar staat tegenover dat je een bijna ongelimiteerd aantal films en foto's onderweg kunt gebruiken op je tablet of smartphone.

0 Reactie(s) op: LaCie Fuel - Draadloze 1TB-schijf voor smartphone en tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.