Live Messenger tweaken

Door: dennis-gandasoebrata | 10 maart 2011 10:05

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Windows Live Messenger 2011 kunt u flink aanpassen aan uw eigen wensen en nauw integreren met bestaande sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn. Hoe u daarvoor te werk gaat? Lees verder!

1. Downloadlocatie

Download (als u deze nog niet heeft) de nieuwste versie van Windows Live Messenger. Messenger maakt deel uit van Windows Live Essentials. In dit pakket vindt u verschillende programma's, zoals Messenger, Photo Gallery, Movie Maker en Mail. Kies voor Nederlands en klik op Nu downloaden. U bepaalt zelf welke componenten u installeert. Uiteraard kiest u in ieder geval voor Messenger. Bevestig met een klik op Installeren.

Messenger maakt deel uit van Windows Live Essentials.

2. Sociale dashboard

Centraal binnen Messenger staat het sociale dashboard. Beschouw dit als een cockpit die u in één oogopslag laat zien welke activiteiten binnen uw vriendennetwerk plaatsvinden. Het venster is in tweeën geknipt. Links ziet u de updates binnen uw netwerk. Denk daarbij aan personen die hun profielfoto hebben aangepast, maar ook aan foto's, video's, links naar websites en statusupdates. Messenger houdt rekening met het type content: klikt u bijvoorbeeld op een fotoset, dan wordt een nieuw venster geopend en worden de foto's in een diavoorstelling getoond.

Centraal in Windows Live Messenger staat het sociale dashboard.

Werp nu een blik op de rechterkant van het sociale dashboard. Hier vindt u de 'vertrouwde' lijst met Messenger-contactpersonen. Hebt u andere sociale netwerken gekoppeld, dan vindt u hier ook aparte categorieën voor de vrienden uit die netwerken. Nieuw is de mogelijkheid om uw online status per groep te bepalen. Zo kunt u voor vrienden offline zijn terwijl u voor collega's online bent. Zorg eerst dat de personen in groepen worden getoond. Kies voor de weergave Alle, zodat u alle groepen krijgt te zien. Vervolgens klikt u met de rechtermuisknop op een groep waarvoor u uw zichtbaarheid wilt wijzigen. Kies voor Offline weergeven voor iedereen in deze categorie of voor Online weergeven voor iedereen in deze groep. U kunt ook per persoon offline worden getoond: klik met de rechtermuisknop op de persoon in kwestie en kies Offline weergeven voor deze persoon.

Per groep kunt u uw online status aangeven.

3. Filter erop los!

Het hoofdvenster van Live Messenger beschikt over een navigatiebalk. Hiermee schakelt u tussen de verschillende weergaven. De sectie Highlights bevat een overzicht van alle updates, terwijl Recent zich toespitst op de laatste toevoegingen. De sectie Ik geeft uw eigen wijzigingen aan (bijvoorbeeld een aangepaste profielfoto of statusupdate). Daarnaast vindt u Foto's, waarmee u alle foto's binnen uw vriendennetwerk oproept. Tot slot is er de sectie Meer. Hiermee kunt u filteren op statusupdates, links en weblogs.

4. Netwerken bij elkaar

Messenger wordt pas echt leuk als u verschillende sociale netwerken (zoals Facebook, LinkedIn en Hyves) aan het programma koppelt. Alle updates die binnen uw netwerken plaatsvinden, worden dan in het sociale dashboard getoond. In het hoofdvenster van Messenger klikt u op Toevoegen. U vindt deze knop rechtsonder. Kies vervolgens voor het netwerk dat u wilt toevoegen. Wordt uw netwerk niet vermeld, kies dan voor Meer services toevoegen. U komt vervolgens op een website waarop wordt getoond welke diensten er verder worden ondersteund. Nadat u een dienst hebt gekozen, wordt de koppeling gemaakt. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord van het betreffende sociale netwerk op. Het dashboard wordt automatisch gevuld met updates uit dat netwerk.

Koppel uw verschillende sociale netwerken aan Windows Live Messenger.

0 Reactie(s) op: Live Messenger tweaken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.