Microsoft opent deuren sociale netwerk Socl

© PXimport

Microsoft opent deuren sociale netwerk Socl

Geplaatst: 5 december 2012 - 07:33

Aangepast: 16 november 2022 - 10:10

Elmar Rekers

Microsoft heeft zijn eigen sociale netwerk Socl voor het grote publiek geopend. Na een uitgebreide testperiode onder een kleine groep gebruikers, kan nu iedereen met een Facebook- of Microsoft-account zich bij Socl aanmelden.

Met Socl lijkt Microsoft de concurrentie aan te gaan met Facebook en Google+. Gebruikers worden echter niet verplicht om een apart Socl-account aan te maken. Aanmelden met bestaande inloggegevens van Facebook of Microsoft is namelijk mogelijk.

Microsoft kwam ruim een jaar geleden met de eerste details over Socl naar buiten. Sindsdien blijkt de softwaregigant veel aan het netwerk te hebben aangepast. Vooral het uiterlijk is op de schop gegaan. Daarbij lijkt er ook een diepe integratie van zoekmachine Bing te zijn, net als Google zijn zoekmachine heeft geïmplementeerd in Google+.

Foto’s delen op Socl

Microsoft zegt het voor gebruikers vooral eenvoudig te willen maken om foto’s te delen met vrienden. Zo wordt bij het plaatsen van een bericht altijd de optie geboden om direct drie foto’s toe te voegen. Ook video’s zijn via het standaard invoerscherm te delen.

Doordat de gebruiker kan kiezen voor een aangepaste interface, meent Microsoft dat iedereen een ervaring op maat krijg. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een weergave in twee of drie kollommen, en zijn naast updates van vrienden ook berichten uit bepaalde interessegroepen aan deze kollommen toe te wijzen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten