Microsoft verstrekt gratis sleutels aan Windows 8 piraten

© PXimport

Microsoft verstrekt gratis sleutels aan Windows 8 piraten

Geplaatst: 21 november 2012 - 11:56

Aangepast: 16 november 2022 - 10:10

Elmar Rekers

Softwarepiraten hebben een groot lek ontdekt in het activatieproces van Windows 8. Een illegale versie van Windows 8 kan, via het upgrade-programma van het Media Center, gratis worden voorzien van een legale toegangssleutel.

Sinds de lancering van Windows 8 eind oktober, zijn softwarepiraten op zoek naar manieren om de beveiliging van het besturingssysteem te omzeilen. Nadat eerder al een manier was gevonden om Windows 8 gedurende 180 dagen gratis vrij te spelen, lijken softwarepiraten in het verlengde hiervan nu aan een authentieke Windows-sleutel te kunnen komen.

Gratis sleutel Windows 8

Microsoft geeft gebruikers van Windows 8 Pro tot eind januari een gratis Media Center-upgrade. Internetpiraten hebben ontdekt dat de gratis sleutel die hierbij wordt verstrekt ook ingezet kan worden voor een volledige activatie van Windows 8. Dit omdat het systeem niet controleert of de upgrade wordt gebruikt op een legale versie van Windows. Hiervoor moet men het OS wel eerst middels een zogenoemd KMS (Key Management Services) tijdelijk activeren.

Microsoft lijkt dus een groot lek in de beveiliging van zijn nieuwe besturingssysteem te hebben opengelaten. Een illegale versie van Windows 8 kan, na een tijdelijke activatie, relatief eenvoudig worden geactiveerd middels een gratis upgrade van het Media Center. De werkwijze is inmiddels al door verschillende websites bevestigd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten