Nintendo lanceert 3DS XL met 4,88 inch 3D-scherm

Door: Elmar Rekers | 22 juni 2012 08:02

Nieuws

Nintendo heeft vrijdag tijdens een uitzending van Nintendo Direct de 3DS XL aangekondigd. Het betreft hier een vernieuwde versie van de in 2011 verschenen handheld, welke over grotere 4,88 inch en 4,18 inch-displays beschikt.

Nintendo-baas Satoru Iwata kondigde de nieuwe handheld vrijdag voor de Japanse markt aan als zijnde de 3DS LL. Reggie Fils-Aime, president van Nintendo of America, liet in de uitzending van Nintendo Direct echter weten dat het apparaat op de westerse markt in de winkelschappen zal verschijnen als de 3DS XL. Iets dat ook het geval was bij de lancering van de DSi XL.

Groter 3D-scherm

Door het bovenste 3D-scherm op te krikken naar 4,88 inch, is deze ruim een inch groter dan het display op de originele 3DS. De resolutie van het scherm blijft hetzelfde. Door zijn formaat is de 3DS XL echter niet langer compatibel met de onlangs verschenen Circle Pad Pro. Hierdoor zullen gamers voorlopig dus alleen hun games kunnen spelen met een enkele Circle Pad.

De 3DS XL wordt geleverd met een SD-kaartje van 4 gigabyte en een batterij die volgens Fils-Aime aanzienlijk langer mee moet gaan. Het apparaat komt op 28 juli naar Europa in de kleuren rood, blauw en zilver. De prijs zal vermoedelijk rond de tweehonderd euro liggen. In Japan verschijnt de handheld eveneens op 28 juli en in de Verenigde Staten op 19 augustus.

0 Reactie(s) op: Nintendo lanceert 3DS XL met 4,88 inch 3D-scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.