Nokia en Yahoo voegen mail en Maps samen

Door: ernst-jan-hamel | 25 mei 2010 11:59

Nieuws

Nokia en Yahoo gaan uitgebreid samenwerken op het gebied van mail, chat, kaarten en navigatie. Hiermee willen ze Google en Apple beconcurreren. De eerste reacties zijn sceptisch.

Ovi Mail, de maildienst van Nokia met wereldwijd 9 miljoen gebruikers, wordt vanaf de tweede helft van 2010 gehost door Yahoo. Omgekeerd zullen Yahoo-sites worden aangevuld met kaarten en navigatie-opties van Nokia.

De samenwerking werd maandag op een persconferentie aangekondigd. De dienstenfusie begint in de tweede helft van 2010 en moet in 2011 overal afgerond zijn.

Beide bedrijven zullen hun merknamen in stand houden. Nokia gaat Yahoo-diensten aanbieden als Ovi Mail en Ovi Chat met de toevoeging powered by Yahoo. Omgekeerd zal Yahoo kaarten aanbieden met onder de eigen naam, met de vermelding powered by Ovi.

Doorbreken in de VS

Samen met Nokia wil Yahoo zijn bereik in opkomende markten vergroten. "Nokia heeft met afstand de sterkste positie in deze markten, en nu kan Yahoo gebruikmaken van die hefboom." Voor Nokia, dat een klein marktaandeel heeft in de VS, is de partnership belangrijk om in Amerika meer armslag te krijgen, omdat Yahoo hier sterk staat.

De eerste reacties op de samenwerking zijn sceptisch. Zo zou de deal volgens GigaOM jaren te laat zijn om het momentum van Apple en Google te kunnen bedreigen. PC World vraagt zich af of telefoons van Nokia opeens beter gaan verkopen mét Yahoo-mail en -chat erbij.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nokia en Yahoo voegen mail en Maps samen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.