NS-apps voor iPhone, Android en BlackBerry

Door: loek-essers | 03 mei 2010 10:41

Nieuws

Ruim anderhalf jaar na de Trein-applicatie brengt de NS een eigen iPhone-reisplanner uit. Het spoorwegbedrijf komt ook met apps voor BlackBerry, Windows Mobile en Android.

Naar verwachting is de Reisplanner Xtra vandaag verkrijgbaar via de App Store. Vandaag komt ook een native app voor Windows Mobile uit. De applicatie voor BlackBerry staat gepland voor "begin 2010". Een applicatie voor Android-telefoons "staat in de planning".

Eerder was Reisplanner Xtra al beschikbaar als Java-app voor onder meer Windows Mobile en Symbian. "Op basis van positieve reacties van klanten en het aantal actieve gebruikers heeft NS besloten om Reisplanner Xtra door te ontwikkelen voor meerdere platforms", schrijft de NS op de site. De planning was eerst om de applicatie begin april te lanceren, maar het werd een maand later.

Trein-app

De iPhone-app komt ruim anderhalf jaar later dan de Trein, een applicatie ontwikkeld door informaticastudent Dennis Stevense. De applicatie staat nog steeds voor 2,39 euro te koop in de App Store, en maakt gebruik van de actuele reisinformatie die de NS verspreidt via zijn mobiele site. De NS was destijds niet te spreken over de app en wilde dat Stevense de app zou verwijderen. Hij zou ongeoorloofd gebruik maken van de data en het beeldmerk van de NS. De spoorwegen trokken aan het kortste eind, de app is al die tijd gewoon nog te downloaden geweest.

De eveneens eind 2008 aangekondigde eigen iPhone-applicatie is nu af en is later vandaag gratis te downloaden. Volgens iPhoneclub, die een exclusieve preview kreeg van de applicatie en die uitvoerig beschrijft, kan Reisplanner Xtra zich goed meten met Trein. Alleen loopt de NS wel wat achter de feiten aan.

Degelijk

iPhoneclub: "De NS heeft lang gewacht en nu is iedereen al gewend aan het gemak van Trein. Daarom schrikken we nu niet meer van wat deze app allemaal kan: het is gewoonweg degelijk, goed en handig. Wat Trein doet, doet NS Reisplanner Xtra ook, af en toe wat beter en af en toe wat slechter, maar dan gratis."

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: NS-apps voor iPhone, Android en BlackBerry

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.