Ontwikkelingen Raspberry Pi blijven doorgaan

Door: henk-jan-buist | 15 juli 2014 10:35

Video

Deze week is een vernieuwde versie van de Raspberry Pi uitgekomen, de Model B+. Dat is nog niet alles, de de volgende versie (de Raspberry Pi 2) moet nog krachtiger en flexibeler worden. In de tussentijd krijgt software-ontwikkeling de volle aandacht.

De nieuwe iteratie van Raspberry Pi 2, die op de agenda staat voor een release in 2017, wordt niet zomaar een krachtigere versie van het bordje. De Raspberry Pi Foundation wil juist dat het apparaat flexibeler is, zodat het voor een nog bredere serie projecten is te gebruiken.

De kracht van de mini-pc is dat het computerinterfaces voor de massa mogelijk maakt en de makers willen de mogelijkheden daarvan verder vergroten. Hobbyisten kunnen het zo gek niet bedenken of het wordt aangestuurd door een RasPi of Arduino.

Ga naar ons Raspberry Pi-dossier voor de leukste voorbeelden!

Pi-touchscreen

Deze week is de nieuwste versie van de originele Pi uitgekomen, die krachtiger is dan zijn voorgangers. De jongste versie, Raspberry Pi B+, heeft een nieuwe poort - achterwaarts compatibel met de eerdere varianten - micro-SD in plaats van een SD-kaart en meer USB-poorten.

De tweede versie zal ook krachtiger geworden, maar het belangrijkste is het vergroten van de software-library's en softwareverbeteringen als het toevoegen van 3D graphics en een HTML5-browser. Deze moet nog dit jaar worden toegevoegd aan Raspbian - het Debian-OS voor de RasPi - en de verbeterde browser is al beschikbaar als beta. Ook komt er dit jaar een officieel Pi-touchscreen uit.

0 Reactie(s) op: Ontwikkelingen Raspberry Pi blijven doorgaan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.