Polar Loop - Eindelijk, een volwassen activity tracker

© PXimport

Polar Loop - Eindelijk, een volwassen activity tracker

Geplaatst: 30 juni 2014 - 11:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:59

Evi Maquoi

Activity trackers zijn booming business. Fabrikanten brengen allerlei modellen uit, met en zonder displays. Wij gingen aan de slag met de Polar Loop, een stijlvol sporthorloge dat veel meer blijkt te zijn dan een veredelde stappenteller.

Nadat je de batterij van de Polar Loop middels de meegeleverde usb-kabel en je computer hebt opgeladen, moet je nog even door wat installatieprocedures heen. Je hebt de keuze uit de Polar Flow-app voor je iPhone of Android-apparaat en Polar Flowsync voor je pc. Nu alleen nog even registreren en dan kun je écht aan de slag.

Knip!

De Polar Loop oogt mooi. Het is een stijlvol rubberen bandje met metalen afwerking. Een minpuntje is wel dat je het polsbandje op maat moet knippen. Met een schaar! Dat is wel wat wennen want je wil het bandje immers niet te klein knippen. Gelukkig verloopt het meten erg eenvoudig via de meegeleverde papieren lintmeter. Draai het strookje papier rond je pols en je kunt onmiddellijk aflezen waar je links en rechts moet knippen.

Vervolgens bevestig je het metalen sluitingsmechanisme op het bandje en kan ie rond je pols. De Polar Loop zit behoorlijk comfortabel. Hij is wel wat dikker dan de Fitbit Flex of Sony Smartband en daardoor minder prettig om ook 's nachts als slaapmonitor te dragen.

 

© PXimport

Polar Loop oogt mooi. Voor zowel hem als haar.

Onopvallend schermpje

Het scherm van de Loop is erg onopvallend. Pas wanneer je het aanraakt, licht het op. Het geeft het uur, het aantal stappen, het aantal verbrande calorieën en de afgelegde afstand weer. Om van de ene naar de andere functie te navigeren, volstaat een simpele tik. Koppel je de Loop ook nog aan een ondersteunde hartslagmeter, dan kun je ook je hartslag aflezen.

Om de batterijduur van de Loop te besparen, valt het scherm na enkele seconden inactiviteit uit. Vreemd is wel dat het scherm op water reageert. De activity tracker is wel degelijk waterdicht maar tijdens onze test vertoonde ie vreemde trekjes onder de douche. Het leek alsof de waterdruppels het scherm activeren.

 

© PXimport

Eén tik volstaat om het scherm te activeren. In felrode cijfers kun je aflezen hoeveel stappen je gezet hebt.

App

Polar levert zowel software voor je computer als voor je smartphone (iOS en Android) om je activiteitendoelen in te stellen of gegevens te synchroniseren. Op die manier krijg je overzichtelijke statistieken en grafieken voorgeschoteld per dag, week of maand. De applicatie toont hoeveel minuten en uren je dagelijks ligt, zit, staat, wandelt of intensief beweegt.

Standaard staat de Loop geprogrammeerd op 10.000 stappen per dag, maar dat doel kun je desgewenst aanpassen. Polar Flow motiveert je echt om meer te bewegen. Zo krijg je bij één uur inactiviteit een push-bericht en stelt ie voor hoeveel minuten je kunt gaan joggen om je dagelijks doel te bereiken. Via een communitypagina kun je jouw prestaties bovendien vergelijken met die van anderen.

 

© PXimport

In overzichtelijke grafiekjes kun je aflezen hoe actief je dagelijks bent.

Conclusie

Polar Loop is een erg complete activity tracker die flink wat functionaliteiten biedt voor een gemiddelde prijs. De batterij houdt het met zo'n vier à vijf dagen behoorlijk goed uit en het draagcomfort is prima. Net zoals andere activity trackers motiveert de wearable om actiever te zijn. Polar zou alleen nog een ietwat minder definitieve manier moeten vinden om het polsbandje op maat te zetten. Wij zetten niet graag een schaar in onze gadgets.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Stijlvol

Batterij

Subtiel display

Verschillende kleuren

Minpunten

Niet fijn bij slapen

Op maat knippen

Conclusie

Polar Loop ---------- **Prijs:** € 99,- **Functies:** Horloge Stappenteller Afstandsmeter Slaapmonitor **Accuduur:** 120 duur **Kleur:** Zwart Blauw Paars...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten