Raspberry Pi 2 als Plex Media Server

Door: koen-vervloesem | 11 september 2015 12:33

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

09 Bibliotheken

Aan de linkerkant zie je de bibliotheken die je juist toegevoegd hebt. Klik op een bibliotheek om meer te zien. Zo kun je bij tv-series bovenaan kiezen om je media per tv-serie, per seizoen of per aflevering te bekijken. Klik je rechtsboven op het icoontje met de negen vierkantjes, dan kun je kiezen uit de weergave van posters, details en een lijst. In principe kun je in deze webinterface ook media afspelen, maar in het pakket van de Plex Media Server van uglymagoo was tijdens onze test transcoding niet goed geconfigureerd. Andere clients werken wel, maar voorlopig zonder ondertitels.

10 Door kanalen bladeren

Plex Media Server kent naast de bibliotheken met je eigen media ook kanalen voor online media. Klik in de linkerzijbalk op Kanalen en dan op Installeer kanalen. Je krijgt dan toegang tot de lijst met beschikbare kanalen. Standaard krijg je eerst een vijftal 'featured' kanalen te zien, maar je kunt ook de nieuwe kanalen bekijken, de populairste kanalen en recent bijgewerkte kanalen. De beschikbare kanalen zijn ook per categorie of per mediatype te doorbladeren. En met More... / All Available Plug-ins krijg je de volledige lijst met beschikbare kanalen te zien.

11 Kanalen installeren

Heb je een interessant kanaal gevonden, klik erop en klik dan op Installeren. Na de installatie krijg je het kanaal te zien als je in de linkerzijbalk op Kanalen klikt. Blijf je met je muiscursor over het kanaal hangen, klik dan op het tandwiel dat verschijnt om het kanaal te configureren (voor YouTube kun je bijvoorbeeld je gebruikersnaam en wachtwoord en je voorkeursregio opgeven). Of klik op het kruisje om het kanaal te sluiten zonder de wijzigingen op te slaan. Media uit het kanaal afspelen gaat gewoon door op het kanaal te klikken en naar het gewenste online mediabestand te navigeren.

12 Plex for Android installeren

Nu Plex Media Server je media streamt, heb je alleen nog maar een Plex-client nodig. Op Android is dat Plex for Android. De app is gratis, maar het streamen is beperkt tot één minuut per video of muziekbestand. Met een Plex Pass (vijf euro per maand) abonnement wordt die beperking opgeheven en krijg je toegang tot heel wat Premium-features, zoals het opslaan van je media op je mobiele apparaten om ze offline te bekijken en synchronisatie van je media in de cloud. Ook voor de Chromecast, Xbox 360, PlayStation 3 en 4, smart-tv's, iOS, Windows Phone 8, Mac, Windows en Linux bestaan er clients.

13 Plex for Android

De Plex-app detecteert automatisch de Plex Media Server op je Raspberry Pi wanneer je Android-apparaat met hetzelfde netwerk verbonden is. Je bladert eenvoudig door je bibliotheken en kanalen. Druk op een film of aflevering van een serie om een beknopte beschrijving te zien en klik op Afspelen om het streamen te beginnen. Rechtsboven heb je icoontjes om een mediabestand aan je afspeellijst toe te voegen of om het op een andere speler af te spelen. Je kunt ook een film die je op een ander apparaat aan het bekijken was, op je Android-apparaat voortzetten.

4 Reactie(s) op: Raspberry Pi 2 als Plex Media Server

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 oktober 2015 16:19 Anoniem
  Ik heb alle stappen gevolgd, maar kan vervolgens via IPADRES:32400/web de server niet benaderen.

  Volgens de raspberry pi draait de plex server wel…..

  Wat doe ik verkeerd?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 december 2015 11:24 Mars82
  Doe een:

  echo "deb https://dev2day.de/pms/ wheezy main" | sudo tee –append /etc/apt/sources.list

  In plaats van:

  "Open daarvoor het nieuwe bestand met de opdracht sudo nano /etc/apt/sources.list.d/pms.list en voeg de regel deb https://dev2day.de/pms/ wheezy main toe."
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 december 2015 15:53 Anoniem
  Hij geeft een dpkg error en zegt dat er 0B/120MB zal worden geïnstalleerd. Dit is op Raspbian Jessie, maar ik heb dan ook de PMS link aangepast naar '(…)/pms/ jessie main'. Iemand een idee wat er mis is? Als ik de SD-kaart in mijn PC stopt geeft deze ook aan dat hij maar 60MB groot is, terwijl het een 16GB kaartje is. Dit kan ik fixen door SDCardFormatter te gebruiken maar het probleem zelf is hier nog niet mee opgelost.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 maart 2016 00:10 Anoniem
  @ Mars82
  ik kon de server ook niet benaderen. Vond een andere tutorial waarna het wél werkte.
  http://www.htpcguides.com/install-plex-media-server-on-raspberry-pi-2/

  niet om het beter te weten hoor, Koen, maar ik vond deze tut ook in een Raspberry boekje en bleef 'hangen'.
  misschien helpt dit om te troubleshooten.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.