Raspberry Pi 2 als Plex Media Server

Door: koen-vervloesem | 11 september 2015 12:33

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

14 Plex-account

Heb je een Plex-account, klik dan in de webinterface van je Plex Media Server rechtsboven op het icoontje van de instellingen, ga dan naar Server, geef in het tabblad Algemeen je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Log in. In dit tabblad verander je ook de naam waaronder je Plex Media Server bij de clients beschikbaar is en kies je of je Raspberry Pi automatisch controleert of er updates beschikbaar zijn. Klik je rechtsboven op Toon geavanceerd, dan krijg je meer instellingen te zien, met Verberg geavanceerd zie je daarna weer enkel de basisinstellingen.

15 Plug-ins

In het tabblad Agents kies je welke plug-ins er ingeschakeld worden om extra informatie over je mediabestanden te tonen. Zijn er meerdere plug-ins ingeschakeld, dan sleep je ze in deze lijst naar de juiste plaats om de volgorde aan te passen aan je voorkeur. Zo kun je filmposters van MoviePosterDB gebruiken, beschrijvingen van Wikipedia en fan-art van fanart.tv. Klik je naast een plug-in op het tandwiel, dan kun je instellingen van de plug-in aanpassen. Vaak is dat nodig om accountgegevens bij de dienst in te vullen.

16 Bibliotheken instellen

Ga naar het tabblad Bibliotheek om daar de bijbehorende instellingen aan te passen. Vink bijvoorbeeld de optie Update mijn bibliotheek automatisch om Plex Media Server automatisch veranderingen in je mappen te laten detecteren. Een andere optie is Update mijn bibliotheek regelmatig, waarmee je instelt dat Plex Media Server volgens een bepaalde interval (kwartier, uur, dag etc.) je bibliotheek bijwerkt. Voor muziekbibliotheken gebeuren de automatische updates overigens niet, tenzij je dat expliciet aanvinkt, want het scannen van je muziek duurt lang. Klik tot slot op Bewaar wijzigingen.

RasPlex

Wil je ook graag een Plex-client op een Raspberry Pi draaien in plaats van op je computer of mobiel apparaat? Dat kan! Het project RasPlex is de ideale gezel voor de Plex Media Server. Download het imagebestand, schrijf het naar een (micro-)SD-kaart en start je Raspberry Pi (2) ervan op. Dit moet wel op een andere Pi dan die waar je Plex Media Server op draait, want het image van RasPlex is gebaseerd op OpenELEC, zodat je het Plex Media Server-pakket voor Raspbian er niet op kunt installeren.

Met RasPlex maak je van je Raspberry Pi een Plex-client.

4 Reactie(s) op: Raspberry Pi 2 als Plex Media Server

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 oktober 2015 16:19 Anoniem
  Ik heb alle stappen gevolgd, maar kan vervolgens via IPADRES:32400/web de server niet benaderen.

  Volgens de raspberry pi draait de plex server wel…..

  Wat doe ik verkeerd?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 december 2015 11:24 Mars82
  Doe een:

  echo "deb https://dev2day.de/pms/ wheezy main" | sudo tee –append /etc/apt/sources.list

  In plaats van:

  "Open daarvoor het nieuwe bestand met de opdracht sudo nano /etc/apt/sources.list.d/pms.list en voeg de regel deb https://dev2day.de/pms/ wheezy main toe."
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 december 2015 15:53 Anoniem
  Hij geeft een dpkg error en zegt dat er 0B/120MB zal worden geïnstalleerd. Dit is op Raspbian Jessie, maar ik heb dan ook de PMS link aangepast naar '(…)/pms/ jessie main'. Iemand een idee wat er mis is? Als ik de SD-kaart in mijn PC stopt geeft deze ook aan dat hij maar 60MB groot is, terwijl het een 16GB kaartje is. Dit kan ik fixen door SDCardFormatter te gebruiken maar het probleem zelf is hier nog niet mee opgelost.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 maart 2016 00:10 Anoniem
  @ Mars82
  ik kon de server ook niet benaderen. Vond een andere tutorial waarna het wél werkte.
  http://www.htpcguides.com/install-plex-media-server-on-raspberry-pi-2/

  niet om het beter te weten hoor, Koen, maar ik vond deze tut ook in een Raspberry boekje en bleef 'hangen'.
  misschien helpt dit om te troubleshooten.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.