Review: Eminent EM7385 hdMEDIA 3D

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 maart 2013 12:00

Overige elektronica

In navolging van andere merken komt nu ook Eminent met een 3D-mediaspeler op de proppen. De EM7385 onderscheidt zich van de anderen met verschillende leuke webdiensten en handige aansluitingen. Bovendien vergeet deze mediaspeler niet waar een mediaspeler hoofdzakelijk voor bedoeld is, want ieder gangbaar video- en muziekbestand wordt zonder strubbelingen afgespeeld.

De EM7385 heeft een zwarte metalen behuizing, waardoor het kastje er vrij robuust uitziet. Aan de zijkant is er plek voor een 3,5inch-schijf. Met een handig vergrendelingsmechanisme is de schijf gemakkelijk te monteren. Opvallend is dat de EM7385 erg veel aansluitingen bevat. Zo zijn er maar liefst vier usb-poorten voorhanden, waarvan er één voldoet aan de 3.0-standaard.

Verder is er aan de achterzijde een SATA host-poort beschikbaar. Hierop sluit je desgewenst simpel een extra harde schijf aan. Net als de meeste mediaspelers van dit moment, is ook dit exemplaar uitgerust met een 1186-processor van Realtek. Een belangrijk pluspunt van deze chips is dat deze chipset in staat is om 3D-films in Full HD weer te geven. Dat werkt op deze Eminent-mediaspeler overigens prima!

Interface

Eminent heeft een mooi menu ontwikkeld voor zijn nieuwste generatie mediaspelers, waarin je snel je weg zult vinden. Wel is het jammer dat je niet rechtstreeks filmgegevens van het web kunt downloaden. De speler toont iso-bestanden en mappenstructuren soepel in een mooie 3D-weergave.

Overigens is het wel mogelijk om handmatig een mediabibliotheek met filminformatie aan te leggen. Daarnaast kan de Realtek 1186-processor Android draaien. Dit besturingssysteem is als aparte applicatie in het menu te vinden, maar over het gebruik ervan op een televisiescherm zijn we niet erg enthousiast.

De EM7385 heeft alle moderne aansluitingen.

Conclusie

Als je vaak films downloadt, zal deze mediaspeler aanvoelen als jouw beste vriend. Het maakt niet uit waar en in welk bestandsformaat de video’s staan opgeslagen, de EM7385 speelt ze gegarandeerd af. De grote hoeveelheid usb-poorten en de brede beschikbaarheid van ‘third-party’ webdiensten zijn leuke extra’s. Op het moment van schrijven bekijk je onder meer RTL XL en Uitzending Gemist op je televisie. Wanneer je een mediaspeler zoekt met veel afspeelmogelijkheden, dan zal de EM7385 je niet teleurstellen.

Eminent EM7385 hdMEDIA 3D

Prijs: € 189,50

Mediaprocessor: Realtek RTD1186

Geteste firmware-versie: 2.6.2.4

Videoformaten: Mkv, m2ts, ts, iso, avi, mov, vob, flv

Videocodecs: Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, x.264, vc-1

Audioformaten: Mp2, mp3, ogg, aac, flac, ape, ac3, pcm, lpcm, adpcm, ra, DTS, DTS HD MA, Dolby Digital, Dolby TrueHD

Afbeeldingsformaten: Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels: Srt, smi, sub, vob, pgs

In- en uitgangen: HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 3x usb2.0-host, 1x usb3.0-host, 1x usb3.0-slave, kaartlezer (SD/SDHC/MMC), SATA host, ethernet 10/100/1000, 300N-netwerkadapter

Pluspunten

Blu-ray-rips in 3D afspelen

Vier usb-poorten

SATA host-poort

Veel webdiensten beschikbaar

Minpunten

Afstandsbediening niet geschikt voor Android

Geen scherm

Geen filmgegevens downloaden

SCORE: 8/10

0 Reactie(s) op: Review: Eminent EM7385 hdMEDIA 3D

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.