X-mini WE Speaker - Veel lawaai voor een kleine opdonder

Door: andre-kies | 16 april 2014 13:37

Review

De X-mini WE thumb-sized speaker heeft een zeer krachtige indruk op mij gemaakt. Als je denkt dat baby's veel volume hebben, dan heb je deze bluetooth-minispeaker nog niet gehoord.

X-mini WE speaker

Prijs: 40 euro

Afmetingen: 48 x 40mm

Gewicht: 48 gram

Output: 1,5W

Frequency Response: 200Hz-20kHz

Batterij: 230 mAh

Speelduur: max 6 uur

Laadduur: +/- 2 uur

Bluetooth: versie 3.0 (met NFC)

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Goed geluid
 • Handig mee te nemen
 • Accuduur
 • NFC
 • Minpunten
 • Onbruikbaar met oudere laptops

De X-mini WE speaker heeft een zeer uniek design. Het apparaat van nog geen vijf centimeter hoog lijkt op een kleine handgranaat. Pas met het afspelen van muziek wordt duidelijk waarom dit design zo goed bij het apparaatje past. Het volume dat eruit komt is hoog en de kwaliteit ervan is behoorlijk goed.

Ideaal voor vakantie

De X-mini WE is zo klein dat het een ideale speaker is voor op vakantie. Hij werkt via bluetooth en kan makkelijk verbinding maken met tablets en smartphones. Als de verbinding is gelegd, kun je het product meteen gebruiken. Zo kun je waar je wilt en wanneer je wilt, je favoriete muziek beluisteren. Vanwege zijn grootte neemt hij amper ruimte in op een campingtafeltje, waardoor je wel moet oppassen dat je hem niet vergeet.

De X-mini WE biedt veel volume voor een kleine opdonder.

De body van de minispeaker is behoorlijk stevig. Een plastic body met extra rubberen bescherming zorgt ervoor dat het apparaatje tegen een stootje kan. Als je het laat vallen, dan loopt de speaker geen schade op. Je kunt de mini misschien zelfs als projectiel gebruiken, maar in tegenstelling van wat het design doet vermoeden, blijft het product schadeloos. Bovenop de minigranaat zit nog een beschermklep, waarmee je de speaker kunt bedekken. Doe dit niet als het geluid hard aanstaat, je krijgt snel de indruk dat je het boxje ermee opblaast.

Bruikbaarheid

Niet alleen de kwaliteit van het geluid, ook de afstand vanaf waar je connectie houdt met de minispeaker is behoorlijk indrukwekkend. Het product werkte tot op acht meter afstand van mijn smartphone. Het product zou nog twee meter verder kunnen afleggen volgens de beschrijving, maar dat leverde enkele haperingen op. Acht meter is in ieder geval genoeg om je tuinterras van muziek te voorzien. Handig met de zomermaanden in het vooruitzicht.

De X-mini WE heeft een kabel met drie aansluitingen.

De levensduur van de bluetooth-speaker biedt een groot gebruiksgemak. Na twee uur opladen kun je er vijf tot zes uur muziek uithalen. Je laadt de speaker simpel op via usb. Daarnaast weegt het apparaatje maar 48 gram. Ik ben in positieve zin verrast door de zeer krachtige, maar kleine speaker. Deze is daarom ideaal als je wat muziek wilt draaien op de camping, in de achtertuin of op het strand. Muziekdoosjes voor je kinderen zijn ook verleden tijd, zet gerust wat klassieke muziek op voor de kleine via de X-mini WE speaker.

Het enige nadeel aan de X-mini WE is dat niet elk apparaat ermee verbinding kan maken. De speaker maakt namelijk gebruik van de bluetooth 3.0-technologie en is ontwikkeld voor smartphones, tablets en laptops die deze standaard eveneens voeren. Oudere apparaten zijn dus niet geschikt.

Conclusie

De X-mini WE is een geweldige speaker die ondanks zijn minimale grootte veel geluid kan produceren. Hierdoor kun je altijd en overal je favoriete muziek beluisteren op hoge kwaliteit, zonder dat je veel apparatuur hoeft mee te dragen. De X-mini WE is zeer stevig en kan tegen een goede stoot en is compatibel met veel smartphones, tablets en laptops met bluetooth 3.0 of hoger.

1 Reactie(s) op: X-mini WE Speaker - Veel lawaai voor een kleine opdonder

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 april 2014 11:51 Anoniem
  veel geluid is nog altijd niet meteen goed geluid…
  heb ze gehoord en ik vond het maar blikkerig klinken
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.