Samsung Gear S2 - Verrassend mooie smartwatch

Door: Joris Peterse | 19 november 2015 08:00

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Samsung was net als andere smartwatch-fabrikanten de afgelopen jaren behoorlijk zoekende met z'n slimme horloges, maar lijkt het nu in ieder geval qua vorm bij het juiste eind te hebben.

Samsung Gear S2

Prijs

Vanaf € 349,-

Formaat

1,2 inch diameter (3 cm)

Schermresolutie

360x360

Processor

1 GHz dualcore (Exynos 3250)

Geheugen

512 MB RAM, 4 GB opslag

Batterij

250 mAh

Connectiviteit

Wifi, bluetooth, NFC

Overig

Hartslagmeter, waterdicht

Website

www.samsung.com

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Mooi ontwerp
 • Slimme besturing
 • Accuduur
 • Minpunten
 • Weinig apps
 • Hartslagmeting
 • S Voice

De afgelopen tijd heb ik op de redactie veel eigenaardige polstechnologie voorbij zien komen. De meeste smartwatches leken uit een slechte sciencefictionfilm te komen, met grote, vooral dikke schermen en vaak vierkante of rechthoekige vormen. Er zaten maar weinig apparaten tussen die ik ook na werktijd om m'n pols wilde houden. En dan heb ik het tot nu toe alleen nog maar over de vorm, niet de functionaliteit. Lees ook: 15 slimme toepassingen voor wearables

Maar uit het niets komt Samsung opeens met een smartwatch die het qua vorm helemaal goed doet. Het ronde scherm geeft het de uitstraling van een echt horloge en door zijn ontwerp met afgeronde zijkanten lijkt hij minder dik en log dan een Apple Watch. Rondom het scherm zit een draaibare ring, die je gebruikt om door menu's te bladeren. Aan de zijkant zitten twee knoppen (terugknop en homeknop). Overigens is het horloge ook gewoon te bedienen via het touchschreen op het heldere en scherpe schermpje.

De bediening met de draairing, knoppen en touch werkt intuïtief. Samsung heeft ook flink gesleuteld aan besturingssysteem Tizen. Wanneer je de Gear S2 voor het eerst in handen krijgt heb je snel je weg gevonden in de bediening, apps en mogelijkheden. Het werkt logischer dan Android Wear smartwatches en de Apple Watch.

Het horloge bedien je met een draaischijf, knoppen en touchscreen.

Koppeling

Je koppelt je smartwatch aan een smartphone. Op dit moment kan de koppeling alleen met Androids gemaakt worden, maar er gaan geruchten dat er ook ondersteuning voor iOS komt. Dat is een verstandige zet van Samsung, hun eerste Gear S smartwatch van vorig jaar werkte alleen samen met Samsung-smartphones (die overigens ook Android draaien) en wist mede daardoor niet echt populair te worden.

Om de Gear S2 te koppelen aan je Android heb je veel apps nodig, die bovendien vrijwel alle machtigingen van je smartphone vragen en een behoorlijke aanslag zijn op je batterij. Bezitters van een Galaxy smartphone hebben deze apps overigens al voorgeïnstalleerd staan op hun toestel. Je hebt sowieso de Samsung Gear- en Accessory Service-app nodig om beide apparaten te koppelen. Wil je ook gebruikmaken van de ingebouwde hartslagmeter, stappenteller en andere sportieve- en gezondheidsgegevens, dan installeer je er ook de S Health app bij. Jammer dat je zoveel apps nodig hebt, want in praktijk eist dit wel z'n tol op de batterij van je smartphone, terwijl de bluetooth-verbinding tussen de smartwatch en telefoon juist weinig invloed heeft op de accu.

De batterij van de Gear S2 gaat ruim twee dagen mee. Hoewel het natuurlijk sterk afhankelijk is van hoe vaak je hem gebruikt en hoe lang hij verbonden is met je smartphone. Maar voor een smartwatch is dat prima te noemen. De bespaar-stand zorgt ervoor dat je smartwatch nog veel langer mee kan, maar is dan in praktijk niet veel meer dan een gewoon horloge. Opladen doe je door de smartwatch in een magnetisch dock te plaatsen. Het opladen gebeurt draadloos, hoewel het oplaadstation natuurlijk wel moet aansluiten, dit gaat via micro-usb.

0 Reactie(s) op: Samsung Gear S2 - Verrassend mooie smartwatch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.