Samsung speelt in op gezondheidsmarkt

© PXimport

Samsung speelt in op gezondheidsmarkt

Geplaatst: 9 mei 2014 - 11:40

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie ID.nl

ACHTERGROND - Diverse media hebben van Samsung een uitnodiging voor een evenement op 28 mei in San Francisco ontvangen. Wat het Zuid-Koreaanse merk daar precies gaat aankondigen is nog onbekend. Dat het te maken heeft met gezondheid en Samsungs visie daarop, staat vast.

Gezondheid en technologie

Over de inhoud van het event is Samsung nog niet uitgeweid, maar wel is de titel ervan bekend: 'A New Conversation Around Health'. Of er een gloednieuw product gelanceerd zal worden of dat het event de introductie van nieuwe software met bijzondere features betreft, is nog niet duidelijk. Vooralsnog roept de combinatie van technische uitvindingen en de wereld van sport en gezondheid vooral vragen op. Toch zijn er geruchten dat Samsung de wearable productcategorie, die al op de markt is, fors uit gaat breiden om zo in te spelen op de gezondheidsmarkt.

Fitness met Samsung

Samsung verkoopt al een product dat precies past bij de combinatie van gezondheidszorg en technologie. Het betreft hier de Samsung Galaxy S5, die op bijvoorbeeld de website van Vodafone al verkocht wordt in combinatie met de Gear Fit smartwatch. Op de S5 is een hartslagmeter te vinden, de Samsung Galaxy S4 bevatte enkel een stappenteller. Deze hartslagmeter werkt door middel van de S Health-app samen met de Gear Fit. Ga je hardlopen of fietsen, dan houdt de Gear Fit precies bij wat je gedaan hebt, hoeveel je verbrand hebt en hoe je lichaam daarop reageert.

Wat heeft Samsung in petto?

Het ligt voor de hand dat Samsung verdergaat waar ze bij de lancering van de S5 en de Gear Fit gebleven zijn. Wellicht gaat de fabrikant ook voor andere modellen een bijpassende armband aanbieden of wordt de software van de app en de Gear Fit uitgebreid. Op dit moment kun je er je bewegingen, trainingen, hartslag, voeding en gewicht mee bijhouden.

In een tijd waar voeding en lichaamsbeweging hand in hand gaan, superfood populairder is dan ooit en sporten als hardlopen veel beoefend worden, is dat een slimme zet. Elke sporter kan zo tijdens een rondje hardlopen precies zien wat hij gedaan heeft zonder dat er een smartphone meegenomen hoeft te worden. Daarnaast is de ingenomen voeding gemakkelijk te registeren en mee te nemen in het verbeteren van de gezondheid en het versterken van het lichaam.

Naast Samsung is ook Apple hard aan de weg aan het timmeren wat betreft het integreren van sport, fitness en gezondheid in de smartphone-industrie. Met het evenement op 28 mei heeft Samsung dé kans om zich te onderscheiden van de Californische iPhone-fabrikant.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Blue Mango Interactive en geschreven door Roald Craenen. De redactie van Computer!Totaal is niet betrokken geweest bij de totstandkoming van dit artikel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten