Samsung’s Galaxy Watch5 Pro gaat strijd aan met Garmin

Door: Joris Peterse | 11 augustus 2022 07:46

Samsung Galaxy Fold 4 en Flip 4
Nieuws

Naast twee opvouwbare smartphones en nieuwe in-ears heeft Samsung ook de Galaxy Watch5 aangekondigd. De smartwatch komt in een reguliere uitvoering en er is een Samsung Galaxy Watch5 Pro.

Samsung’s smartwatchserie heeft de grootste verandering een jaar geleden doorstaan. Toen werd het eigen Tizen besturingssysteem ingeruild voor Google’s Wear OS, met hieroverheen een herkenbare Samsung interface. Deze krachtbundeling van Samsung en Google uitte zich een jaar terug met de Galaxy Watch4-serie.

De Samsung Galaxy Watch5 serie, zojuist door Samsung aangekondigd, bestaat uit twee modellen: de Galaxy Watch5 en de Watch5 Pro. Wat echter het meest opvalt is wat er ontbreekt.

Samsung Galaxy Fold 4 en Flip 4
Samsung Galaxy Fold 4 en Flip 4
Samsung Galaxy Fold 4 en Flip 4
Samsung Galaxy Fold 4 en Flip 4
Samsung Galaxy Fold 4 en Flip 4

Ring geworpen

Sinds de eerste generatie van de Galaxy Watch, met uitzondering van bijvoorbeeld de sport-uitvoeringen, beschikt de smartwatch over een draairing rondom het scherm. Door deze te draaien kun je door menu’s heen bladeren, een handige extra navigatiemogelijkheid naar het touchscreen en de functieknoppen.

Op de Galaxy Watch5 en de Pro-uitvoering ontbreekt deze ring. Wat wel is toegevoegd is dat beide series beschikken over een uurwerk met saffierglas. Dit soort glas is minder breekbaar en krasgevoelig. Vooral voor sporters geen overbodige luxe.

Concurrentie met Garmin

Het saffierglas verraadt al een beetje de intenties van Samsung. De smartwatch kan tegen een stootje, waardoor je hem eerder overweegt mee te nemen als je bijvoorbeeld gaat hiken, mountainbiken, mudrunnen of andere activiteiten die een stootje of spatje opleveren. Vooral de Pro-uitvoering heeft een fanatieke doelgroep voor oog dankzij functies als het ‘opnemen’ van een route wanneer je door de wildernis banjert, zodat je de weg terugvindt en een lange accuduur met GPS ingeschakeld.

Dat zijn functies waar je normaalgesproken juist een Garmin-smartwatch voor koopt. Ook deze horloges kunnen tegen een stootje en laten merken als Apple en Samsung achter zich als het aankomt op (langdurige) nauwkeurige metingen. Deze merken hebben echter als troef dat ze meer in hun mars hebben qua slimme functies, samenwerking met je smartphone en beschikbare apps.

Samsung Galaxy Fold 4 en Flip 4

Samsung Galaxy Watch5

Ondanks dat Wear OS een volledig smartwatch-besturingssysteem biedt, zijn het vooral de gezondheidsfuncties waarmee Samsung het horloge mee aan lijkt te prijzen. Bijvoorbeeld met geavanceerde slaapmetingen. Het is bouwt op de andere sportiviteits- en gezondheidsfuncties die Samsung al biedt. Zoals bloeddrukmeting, deze functie viel wat tegen op de Watch4, omdat de meter continu geijkt moest worden met een echte bloeddrukmeter. Of dit is verbeterd met de vijfde generatie, dat is nog wat onduidelijk.

De Galaxy Watch5 komt in twee groottes. Eentje met een 40mm wijzerplaatscherm en eentje met een 44mm wijzerplaatscherm. De Pro-uitvoering is nog een klein slagje groter, wat wel inhoudt dat de Galaxy Watch5 Pro niet voor kleinere polsformaten is weggelegd.

0 Reactie(s) op: Samsung’s Galaxy Watch5 Pro gaat strijd aan met Garmin

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.