Slot op uw computer

Door: robbin-ooijevaar | 20 juli 2010 09:01

How To

Met het gratis programma Predator maakt u van een gewone usb-stick een soort fysieke computersleutel. Trek de stick los en uw computer gaat op slot. Plaats de stick terug en uw systeem wordt automatisch ontgrendeld.

1. Download en installatie

Sluit een willekeurige usb-stick aan op uw computer en controleer de schijfletter van de stick via Start, (Deze) Computer. Op onze testcomputer heeft de stick de schijfletter F. Het programma Predator, waarmee de usb-stick wordt omgetoverd tot een toegangssleutel, plaatst een klein bestandje op de stick. U kunt de stick verder probleemloos als geheugenopslag voor andere doeleinden blijven gebruiken. Ga naar Montpellier en haal via Download de gratis versie van Predator binnen. Deze versie heet Predator Free Edition en hij is verpakt in een zip-archief. Pak de zip uit en start de installatie via InstallPredator.exe. Doorloop de installatie door steeds op Next te klikken. Aan het einde van de installatie wordt Predator gestart en in veel gevallen ook weer afgesloten. Start Predator opnieuw op via de snelkoppeling op uw bureaublad.

Controleer de schijfletter van uw usb-stick en installeer Predator, door steeds op Next te klikken.

2. Predator instellen

Predator werkt heel eenvoudig. Het programma plaatst een sleutelbestand (key) op uw usb-stick. Als uw computer dit bestand niet meer ziet, bijvoorbeeld doordat u de stick hebt losgetrokken, wordt de computer geblokkeerd. Door de stick opnieuw te plaatsen ontgrendelt het systeem zich weer. Als u de stick niet meer hebt, kunt u uw systeem ontgrendelen met een zelf te bepalen hoofdwachtwoord. De eerste keer dat u het programma start kunt u de basisinstellingen van Predator vastleggen. Deze instellingen kunt u later nog aanpassen door met de rechtermuisknop op het Predator-icoontje te klikken, dat u rechtsonder naast het Windows-klokje vindt. Geef bij Password een hoofdwachtwoord op en onthoud dit goed. Selecteer bij Create key on drive de schijfletter van uw usb-stick. Maak nu de sleutel aan met de knop Create key.

Geef een hoofdwachtwoord op en maak een sleutelbestand op de usb-stick aan.

3. James Bond-alarm

Zodra iemand het toetsenbord aanraakt, vraagt Predator om het hoofdwachtwoord. Als dit niet binnen enkele seconden wordt ingetypt, zorgt het programma ervoor dat uw speakers een alarmtoon laten horen. Ook worden inbraakpogingen bijgehouden in een logboek. Als u Predator gebruiksvriendelijker wilt maken, opent u de eigenschappen. Geef bij Screendarkness de waarde 50 op. Stel de waarde bij Read interval en Write interval in op 10. Open het tabblad Advanced options en plaats een vinkje bij Autostart with Windows om ervoor te zorgen dat de Predator-beveiliging automatisch opstart. Predator is, zoals de meeste computerbeveiligingsmiddelen, meer een gimmick dan een serieuze maatregel. Predator kan worden omzeild, maar het programma helpt wel tegen de snelle informatiedief. Daarnaast heeft het een hoog James Bond-gehalte en dat is altijd leuk, zowel bij thuisgebruik als op de zaak.

Predator slaat alarm als een onverlaat ongeoorloofd toegang tot uw computer probeert te krijgen.

0 Reactie(s) op: Slot op uw computer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.