Sociale netwerken

Door: onno-karman-en-mark-swarts | 02 februari 2011 12:28

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Twitter, LinkedIn, Hyves, Facebook, Foursquare: er zijn vandaag de dag zóveel sociale mediasites, dat u door de bomen het bos wellicht niet meer ziet. Hebt u het gevoel dat u er haast een dagtaak aan hebt om alles bij te houden? In dit artikel laten we zien hoe u weer controle krijgt over uw digitale leven!

1. Tijd besparen

Afgelopen jaar bleek uit onderzoek van InSites Consulting dat 79 procent van de Nederlandse internetgebruikers lid is van tenminste één sociaal netwerk. Zo'n 63 procent van de Nederlanders is lid van Hyves en de gemiddelde gebruiker heeft een account bij twee sites. Sociale mediasites zijn blijkbaar niet meer weg te denken uit ons leven. Hebt u niet alleen bij Hyves een account, maar ook bij Facebook en wellicht bij Twitter of LinkedIn, dan kunt u op een gegeven moment zoveel tijd kwijt zijn met het onderhoud van uw sociale leven dat de lol er vanaf gaat. Niet voor niets is het verwijderen van een Hyves-account de laatste tijd een populaire bezigheid en het is zelfs een 'trending topic' (populair onderwerp) op Twitter geweest. Hoe voorkomt u dat u iedere dag uren online moet zijn om uw online sociale leven bij te houden, zonder dat u deze sociale netwerken de rug toe hoeft te keren? We laten u een aantal methoden zien waarmee u veel tijd kunt besparen!

Windows Live Messenger

De nieuwste versie van Windows Live Messenger kan een groot deel van de dagelijkse 'taken' op sociaal netwerkgebied uit handen nemen. In plaats van op elke site apart in te loggen, kunt u hiermee in één oogopslag alle updates van uw vrienden zien. Dat bespaart alvast flink wat tijd.

2. Live Essentials

Windows Live Messenger is onderdeel van Windows Live Essentials 2011, dat gratis kan worden gedownload. Tijdens de installatie kunt u de aanbevolen methode kiezen waarbij álle onderdelen van de suite worden geïnstalleerd, óf u kiest voor de optie Zelf de programma's kiezen die geïnstalleerd moeten worden om alleen Messenger te installeren. Start uw computer opnieuw op zodra de installatie is voltooid.

Installeer Windows Live Essentials 2011, via de aanbevolen methode.

3. Messenger starten

Nadat uw pc opnieuw is gestart, klikt u op Start, Alle programma's. Scrol naar beneden, klik op Windows Live Messenger en log in. U krijgt hierna de optie om de sociale netwerken Myspace en LinkedIn te linken. We slaan dit hier nu even over, klik dus op de knop Overslaan. U komt nu in de vernieuwde omgeving van Windows Live Messenger terecht. Aan de rechterkant ziet u uw Messenger-contacten en aan de linkerkant ziet u de statusupdates van deze contacten.

Windows Live Messenger ziet er iets anders uit dan u gewend bent.

4. Linken met netwerken

U kunt andere sociale netwerken waar u lid van bent, koppelen aan uw Windows Live-account. De updates die uw contacten op andere netwerken hebben geplaatst, kunt u dan binnen Messenger zien. Dat is handig, want zo wordt alle informatie op één plaats gebundeld. Het koppelen van andere netwerken is heel eenvoudig: klik rechts onderin op de knop Toevoegen en vervolgens op Meer services toevoegen. Er wordt nu een browserscherm geopend waarin u moet inloggen met uw Windows Live-account. U komt vervolgens op een pagina die de keuze biedt uit tientallen sociale netwerken en andere websites die u aan uw Live-account kunt koppelen. Bovenaan staan de populairste sociale netwerken, zoals Facebook, Myspace, LinkedIn en het Nederlandse Hyves.

Vele tientallen sociale netwerken en andere diensten kunnen aan uw Windows Live-account worden gekoppeld.

0 Reactie(s) op: Sociale netwerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.