Software voor onderweg

Door: Maikel Dijkhuizen | 18 juni 2012 18:19

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

11. µTorrent

Dankzij µTorrent verveelt u zich nooit onderweg. Een filmpje of muziekalbum is met deze bittorrentclient namelijk binnen een mum van tijd gedownload. Gebruik het programma alleen om rechtenvrije bestanden op te slaan. U deelt gedownloade data namelijk automatisch met andere gebruikers. Het openbaar maken van auteursrechtelijk beschermde bestanden is onrechtmatig, dus bedenk goed wat voor materiaal u binnenhaalt. Voordat u µTorrent aan het werk zet, selecteert u eerst de gewenste opslagmap. Anders loopt u het risico dat u de mediabestanden niet meer terugvindt. Ga naar Opties / Voorkeuren / Mappen en selecteer een locatie op uw usb-stick. Overigens is het heel goed mogelijk dat u niet op iedere locatie bestanden vanaf bittorrent kunt downloaden, omdat de routerinstellingen niet optimaal zijn. U controleert de verbinding door naar Opties / Installatiehulp te gaan en op Start tests te klikken. Als er twee groene vinkjes verschijnen, kunt u normaal gesproken probleemloos downloaden.

Via de Installatiehulp bekijkt u of de verbinding geschikt is voor bittorrentverkeer.

12. IrfanView

Waarom zou u foto's pas bewerken als u thuis bent? Met de mobiele versie van IrfanView bekijkt u zelfgemaakte kiekjes en past u zo nodig simpele correcties toe. Ga naar File / Open en selecteer een foto op uw usb-stick. Met de pijltjestoetsen bekijkt u de overige afbeeldingen in de map. Het is ook mogelijk om de kiekjes in een diavoorstelling weer te geven. Onder Image vindt u allerlei eenvoudige bewerkingsfuncties. Zo verwijdert u rode ogen en voegt u bijzondere effecten toe. Verder maakt u simpel een uitsnede of creëert u van meerdere foto's een panorama-afbeelding. Ook kunt u een scheve horizon rechttrekken en vlekjes verwijderen. Bewaar de bewerkingen via File / Save as. Het originele bestand blijft dan intact. Wenst u meer bewerkingsopties, voeg dan het uitgebreide fotobewerkingsprogramma GIMP toe aan LiberKey.

Met IrfanView verfraait u op een simpele manier foto's.

13. Recuva

De nachtmerrie van iedere vakantieganger is dat foto's plotseling van een geheugenkaartje zijn verdwenen. Voordat u in paniek raakt, doet u eerst een beroep op Recuva. Data die Windows niet meer ziet, haalt dit tooltje vaak nog boven water. Voorwaarde is wel dat de bestanden niet door andere data zijn overschreven. Zodra u merkt dat u iets kwijt bent, is het daarom verstandig om niets meer op te slaan en zo snel mogelijk Recuva te openen. Een wizard helpt u bij de reddingsactie. Klik op Volgende en geef aan wat voor media u bent verloren. Als het om foto's gaat, selecteert u dus de optie Afbeeldingen. Gaat het om meerdere mediasoorten, dan selecteert u Overig. Geef in de volgende stap aan op welke locatie de gewiste data stonden opgeslagen. Wanneer het een geheugenkaart betreft, kiest u Op mijn mediakaart of iPod. U kunt via Op een specifieke locatie ook een bepaalde map selecteren. Met Volgende en Start probeert Recuva gewiste data op te sporen. Selecteer een bestand en klik op Terughalen om de data te herstellen.

Geef in de wizard aan wat voor bestanden u bent kwijtgeraakt.

14. VLC Media Player

Met VLC Media Player speelt u nagenoeg alle gangbare audio- en videoformaten af. Dat is wel zo handig als u een uitgebreide mediaverzameling op uw usb-stick hebt staan. Het voordeel is dat het programma voor de meeste bestandstypen geen externe codecs nodig heeft. Afspelen is simpel. Sleep het bestand naar het hoofdvenster en VLC Media Player start meteen de weergave.

Gebruik VLC Media Player om uw mediabestanden af te spelen.

15. Pidgin

Bent u al een tijdje op reis en wilt u even met het thuisfront babbelen? Gebruik dan Pidgin. Deze chatmessenger ondersteunt onder meer accounts van Windows Live Messenger, Google Talk, AIM en ICQ. Met Toevoegen selecteert u het juiste protocol en vult u de inloggegevens in. Klik daarna wederom op Toevoegen. Uw online vrienden zijn nu zichtbaar. U opent een chatvenster door te dubbelklikken. Via Vrienden / Weergave / Off-line vrienden geeft Pidgin de volledige contactenlijst weer.

Pidgin ondersteunt meerdere chatprotocollen.

0 Reactie(s) op: Software voor onderweg

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.