Sonos presenteert nieuwe speaker met Alexa en AirPlay 2

Door: lub-snoek | 04 oktober 2017 17:33

Nieuws

Vandaag heeft Sonos in New York een nieuwe speaker gepresenteerd die uitgerust is met Amazon Alexa en AirPlay 2. Ook kan de spraakassistent van Amazon worden gekoppeld aan bestaande speakers van Sonos.

Tijdens een persconferentie in New York heeft Sonos een drietal belangrijke updates gegeven voor nieuwe en bestaande geluidssystemen van Sonos.

Sonos One

Sonos heeft een volledig nieuwe speaker onthuld: de Sonos One. Het is de eerste slimme speaker van Sonos met een ingebouwde spraakassistent en bovendien de eerste speaker met AirPlay 2; de multiroom-oplossing van Apple. Met AirPlay 2 is het mogelijk om de audio van elk apparaat in het Apple-ecosysteem synchroon af te spelen op de speakers van Sonos. Ook de andere speakers van Sonos zullen begin 2018 gebruik kunnen maken van AirPlay 2.

Door de Sonos One toe te voegen aan een bestaand Sonos-systeem, is het mogelijk om met de ingebouwde microfoons van de One ook andere speakers te bedienen. Zo wordt je hele Sonos-systeem met behulp van één speaker een slim systeem.

De Sonos One is beschikbaar vanaf 24 oktober, voor een verkoopprijs van 229 euro. Het is nu al mogelijk om de Sonos One te bestellen.

Amazon Alexa

Het is vanaf vandaag mogelijk om Alexa te koppelen met speakers van Sonos. Door de publieke beta van de laatste update te installeren kunnen gebruikers apparaten als de Amazon Echo en Echo Dot aan bestaande Sonos-speakers koppelen. Deze beta is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland.

Naarmate Alexa meer talen zal ondersteunen, zullen steeds meer gebruikers kunnen profiteren van deze update.

Keurmerk

Na het succes van Direct Control in Spotify – waarmee gebruikers speakers van Sonos in de Spotify-app kunnen bedienen – brengt Sonos soortgelijke functies naar apps van andere streamingdiensten. Volgens vice-president Allen Mask moet het systeem van Sonos “democratisch, open en universeel zijn”. Om die reden zal Direct Control eind 2017 ook beschikbaar zijn in de apps van TIDAL, Pandora, iHeart en Kuke.

In 2018 zal Sonos een open platform opzetten, waarmee fabrikanten hun producten kan laten samenwerken met Sonos. Deze producten krijgen het keurmerk ‘Works with Sonos’. Volgens Sonos kunnen we samenwerkingen verwachten met merken als Logitech, Samsung SmartThings, Control4 en HDL.

Ook op het gebied van spraakassistentie wil Sonos een open platform zijn. Gebruikers van Sonos kunnen begin 2018 ondersteuning verwachten van Google Assistant – die op dit moment vertaald wordt naar het Nederlands.

0 Reactie(s) op: Sonos presenteert nieuwe speaker met Alexa en AirPlay 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.