Sony lanceert mid-range smartphone Xperia M

© PXimport

Sony lanceert mid-range smartphone Xperia M

Geplaatst: 4 juni 2013 - 06:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Sony heeft dinsdag de Xperia M-smartphone aangekondigd. Het gaat hier om een mid-range-toestel met een 4 inch-beeldscherm dat in de zomer beschikbaar zal komen in Nederland. De adviesprijs bedraagt 239 euro.

Sony’s nieuwe mid-range-smartphone draait op een dualcore-processor (Snapdragon 400) en heeft aan de achterkant een 5 megapixel-camera. Aan de voorzijde bevindt zich nog een VGA-camera voor het voeren van videogesprekken. Ook is er een nfc-chip ingebouwd. Het 4 inch-display heeft een resolutie van 854 x 480 pixels.

Sony software

Sony heeft het Android 4.1-besturingssysteem uiteraard weer voorzien van zijn eigen softwarelaag. Hierdoor beschikt het toestel over veel snufjes die we eerder als op de duurdere Xperia Z (review) zagen. Zo is de batterijbesparende Stamina-modus aanwezig, beschikt het toestel over een PlayStation-certificaat en worden er verschillende Sony-apps meegeleverd. Ook heeft Sony onder het beeldscherm weer een led-balkje geplaatst, die bijvoorbeeld oplicht als er berichten binnenkomen.

De Xperia M zal in de zomer beschikbaar komen in Nederland, in de kleuren zwart, paars, wit en geel. De adviesverkoopprijs bedraagt 239 euro.

[youtube]x5x3aOwfYCs[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten