Teufel MediaStation 6

Door: maikel-dijkhuizen | 05 april 2011 10:09

Apps & Software

De Duitse luidsprekermaker Teufel betreedt met zijn MediaStation 6 voor het eerst de overvolle markt van mediaspelers. Dankzij de DVB-T-tuner en de veelzijdige afspeelopties, levert het bedrijf direct een product af met veel mogelijkheden.

De zij- en achterkant van de MediaStation 6 lijken sprekend op de eerder besproken Playon!DVR HD van fabrikant AC Ryan. U vindt er namelijk grotendeels dezelfde aansluitingen, zoals een kaartlezer, twee usb-host-poorten en een in-/uitgang voor de tv-antenne. Het voorpaneel is wel anders. Het display zit verscholen achter zwart pianolak en rechts treft u er navigatieknoppen. Aan de binnenkant is er ook een belangrijke overeenkomst te zien met het model van eerdergenoemde concurrent. Het apparaat draait namelijk op de 1283C+-processor van Realtek. Overigens is daar helemaal niets mis mee, want deze krachtige chipset is in staat om vrijwel alles af te spelen.

De Teufel MediaStation 6 lijkt sprekend op spelers die we kennen van AC Ryan.

Het product is uitgerust met een harde schijf van 1 TB van Western Digital. Door twee schroefjes los te maken, plaatst u simpel een eigen 3,5inch-schijf in de behuizing. Handig is de NAS-functie, zodat u de schijf voor back-updoeleinden kunt benaderen. U streamt mediabestanden gemakkelijk over een lokaal netwerk door middel van Samba, NFS of een UPnP Media Server. Overige noemenswaardige functies zijn de bittorrentclient en internetradio. Met behulp van de dubbele DVB-T-tuner neemt u een televisieprogramma op, terwijl u tegelijkertijd een ander net bekijkt. In Nederland is de toegevoegde waarde hiervan niet zo groot. Alle commerciële televisie- en radiostations worden gecodeerd uitgezonden door Digitenne en de benodigde smartcard hiervoor kan niet in de MediaStation 6. Alleen de drie publieke zenders plus de lokale omroep zijn daardoor via de speler te bewonderen.

Conclusie

U haalt met de Teufel MediaStation 6 een goede mediaspeler in huis. Helaas is de prijs wel hoog door de ingebouwde DVB-T tuner, waar u in Nederland weinig mee kunt. Het herkenbare Realtek-menu functioneert prima en het apparaat accepteert alle populaire bestandsformaten, zoals iso, vob, mkv en m2ts. Teufel verzuimt helaas om een Nederlandstalige handleiding beschikbaar te stellen. U moet het nu doen met Duits of Engels. Op het moment van schrijven zijn er nog geen nieuwe firmware-updates aangekondigd. Het lijkt er dus op dat de luidsprekerfabrikant geen actieve ondersteuning biedt. Omdat Teufel nog geen reputatie heeft op dit gebied, is het afwachten hoe dit gaat verlopen. Een ander minpunt is dat u zelf voor een HDMI-kabel moet zorgen.

Teufel MediaStation 6

Prijs € 279,-; € 299,- (inclusief wireless usb-adapter die achteraf € 30,- kost)

Videoformaten Avi, mkv (h.264), ts, m2ts, mpg, mp4, m4v, vob, ifo, iso, dat, wmv, asf, mov, rm, rmvb, flv, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp3, wma, aac, flac, wav, ogg

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, ssa, idx, sub, ass

In- en uitgangen Hdmi, component, composiet in/out, s/pdif (optisch en coaxiaal), ethernet 10/100, 2x usb-host, 1x usb-slave, kaartlezer (sd/mmc/ms/ms pro), DVB-T-tuner in/uit

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Garantie 2 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Brede bestandsondersteuning

Veel mogelijkheden

Bittorrentclient

Minpunten

Alleen publieke netten opnemen

Geen Nederlandstalige handleiding

Geen HDMI-kabel

Gaat Teufel het product ondersteunen?

0 Reactie(s) op: Teufel MediaStation 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.