Uitzending Gemist wordt verplicht tot tijdslot

Door: Elmar Rekers | 25 april 2012 15:13

Nieuws

Bepaalde tv-programma's zullen vanaf donderdag niet langer de gehele dag online te zien zijn. De overheid verplicht Uitzending Gemist namelijk tot het invoeren van een tijdslot voor enkele 16+ uitzendingen.

Momenteel zijn er twee programma's die volgens Kijkwijzer niet geschikt zijn om overdag te worden uitgezonden: Spuiten en Slikken en Dexter. Vanaf donderdag zijn deze uitzendingen dan ook enkel te zien tussen 22.00 uur en 06.00 uur.

Gebruikers die een van deze programma's op een andere tijd via de website of app van Uitzending Gemist willen kijken, zullen een melding krijgen dat dit niet mogelijk is. De NPO laat weten absoluut niet blij te zijn met het aan banden leggen van de online programmering.

Familieslot

"Het internet is een open omgeving", zegt Gerard Timmer, directeur Video bij de NPO. "Je kunt je dus afvragen hoe zinvol deze maatregel is. Vooral als je je realiseert dat de commerciële omroepen dit niet hoeven te doen. Wij hadden liever gekozen voor een open familieslot, waarbij ouders zelf de mogelijkheid wordt geboden content af te schermen."

Volgens Timmer worden door het tijdslot nu ook kijkers benadeeld die ouder zijn dan zestien jaar. Hoewel er in de toekomst waarschijnlijk een leeftijdsverificatie op Uitzending Gemist wordt ingevoerd, zal het tijdslot er tot die tijd voor moeten zorgen dat de online dienst voldoet aan de mediawet.

0 Reactie(s) op: Uitzending Gemist wordt verplicht tot tijdslot

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.