Van YouTube naar mp3

Door: emke-slijkerman | 03 september 2010 18:07

How To

Elders op de website bespreken we een programmaatje waarmee u mp3’s kunt maken van YouTube-video’s. Maar er zijn ook websites die deze conversie kunnen maken, bijvoorbeeld Video2mp3.

Video2mp3 is een hele simpele site. U voert de URL van de YouTube-video in, geeft aan welke kwaliteit het bestand moet hebben (standaard of hoge kwaliteit), en klikt daarna op Converteer. Eenmaal geconverteerd krijgt u een downloadlink. Hiermee slaat u het bestand op in de downloadmap van uw browser. Klik met de rechtermuisknop op Download MP3 en kies voor Doel opslaan als (of Koppeling opslaan als of Link opslaan als) om zelf een locatie te kiezen.

Deze site heeft nog een handigheid, een add-on voor Firefox en Chrome. Na het downloaden van deze add-on, kunt u hiermee nog gemakkelijker video’s naar mp3’s converteren en opslaan op uw computer. Er komen namelijk op YouTube twee linkjes naast elkaar, onder de video te staan: Video2mp3: Convert & Download as MP3 en Video2mp3: Convert & Download as MP3 (HQ). Klikken op een van deze twee linkjes zorgt ervoor dat Video2mp3 de video gaat downloaden en converteren naar mp3, waarna u dit bestand op kunt slaan of af kunt spelen.

Klik op Converteer, en uw video wordt omgezet naar mp3.

We hebben de URL van deze website gecontroleerd met VirusTotal (klik op de link voor het volledige rapport). De site is schoon van malware, maar gaf bij ons wel veel vervelende reclamepop-ups te zien. Irritant, maar ongevaarlijk, zolang u maar nergens op klikt.

Gebruikt u liever een programmaatje om YouTube-filmpjes in mp3 om te zetten? Zie dan het artikel Free Youtube to MP3 Converter 3.8.

1 Reactie(s) op: Van YouTube naar mp3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 27 maart 2015 15:20 Anoniem
    Wij gebruiken altijd http://youtubemp3.io
    Nog makkelijker en 320kbsp! :)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.