Veilig in de cloud met een Chromebook

© PXimport

Veilig in de cloud met een Chromebook

Geplaatst: 3 december 2013 - 13:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:30

Redactie ID.nl

Je Chromebook biedt je de mogelijkheid om in de cloud te werken met uiteenlopende toepassingen. Handig, maar waar internet is, zijn gevaren. Het is daarom van belang dat je zorgvuldig omgaat met je gegevens. Met deze tips kun je op een verstandige manier de Cloud functionaliteit gebruiken.

Kies een uniek wachtwoord

Het belang van een goed wachtwoord wordt vaak onderschat. Zo zijn er veel internetgebruikers die al jaren hetzelfde wachtwoord hebben en deze op meerdere websites gebruiken.

Op deze manier hoeft iemand maar 1 keer je wachtwoord te hacken, afkijken of raden om toegang te krijgen tot al jouw gegevens; erg gevaarlijk dus. Kies er daarom voor om meerdere sterke wachtwoorden te gebruiken en vervang deze bijvoorbeeld eens per half jaar. Denk bij het maken van je wachtwoord aan de volgende punten:

1. Een sterk wachtwoord is ten minste acht tekens lang

2. Is niet je gebruikersnaam, echte naam of bedrijfsnaam

3. Is geen volledig woord

4. Wijkt af van voorgaande wachtwoorden

5. Bevat wisselend hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.

Vind je het moeilijk zelf een wachtwoord te verzinnen? Er zijn ook verschillende diensten die je hiermee kunnen helpen, zoals de Norton Wachtwoordgenerator. Download het hier gratis.

 

© PXimport

Direct installeren van updates voor het besturingssysteem

Het is mogelijk dat je een update ontvangt van het besturingssysteem om een mogelijke fout in het systeem of beveiligingssysteem te verhelpen.

Installeer je deze update niet, dan maak je dus gebruik van een onstabiel systeem. Hierdoor wordt de kans dat er gegevens lekken groter. Installeer daarom altijd direct de updates van het besturingssysteem om dit te voorkomen.

Schakel authenticatie in voor je account

Bij het authentiseren van je account geef je naast je gebruiksnaam en wachtwoord een code die Google naar je verzendt via sms, telefoonoproep of de mobiele app. Bescherm je account hierdoor tegen criminelen door zowel je wachtwoord als je telefoon te gebruiken. Je kunt er voor kiezen bij elke inlog een code te ontvangen, of eens per computer. Als iemand anders dan probeert in te loggen op je account ontvang jij een code, wat direct als waarschuwing werkt. Schakel hier de authenticatie voor je account in.

 

© PXimport

Wees voorzichtig met verdachte sites

Ondanks dat een website er mooi en officieel uit kan zien, bestaat de kans dat de site niet helemaal zuiver is. Tips om veilig te internetten lees je hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten