Welke browser past bij u?

Door: Maikel Dijkhuizen | 31 januari 2012 10:47

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

7. Rss-functie toevoegen aan Chrome

Google Chrome is een buitenbeentje als het gaat om rss-feeds. Abonneren op rss-feeds is namelijk niet mogelijk. Gelukkig biedt - in navolging van Firefox - ook deze browser uitgebreide ondersteuning voor plug-ins. Via Chrome Web Store surft u naar de Chrome web store. U vindt er bijvoorbeeld uitbreidingen om Gmail of TweetDeck te integreren. De rss-functie is een beetje verstopt. Typ in het zoekvak RSS Subscription Extension en druk op Enter. Deze uitbreiding is door Google zelf uitgebracht. Klik op Toevoegen aan Chrome / Installeren. In tegenstelling tot Firefox is er na de installatie geen herstart van de browser nodig. Zodra u een website bezoekt waarop een rss-feed wordt aangeboden, verschijnt er in de adresbalk een rood pictogram. Hiermee abonneert u zich op de betreffende rss-feed. De browser bevat een menu om plug-ins te beheren, waarin u de instellingen naar eigen wens aanpast. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram en ga naar Extra / Extensies om het menu te openen.

8. Safari

Safari is de browser van Apple en wordt daarom vooral op systemen met Mac OS X gebruikt. Er is ook een versie voor Windows. Het programma voelt soepel aan en opent opvallend snel websites. Wel is het jammer dat er in de Bladwijzerbalk al favorieten voor u zijn gesorteerd. Die kunt u weliswaar simpel verwijderen, maar Apple doet er verstandig aan om keuzes voortaan aan de gebruiker over te laten. Liefhebbers van visueel geweld zijn bij dit programma aan het juiste adres. Wanneer u een nieuw tabblad opent, komt u op de pagina Top Sites terecht. In een mooie weergave heeft Safari veelbezochte websites voor u verzameld. U bladert daarnaast eenvoudig door de surfgeschiedenis met Cover Flow. De hand van Apple is hierin duidelijk zichtbaar, aangezien de grafische effecten mooi zijn uitgewerkt. Leest u vaak artikelen online? Dan kunt u de functie Safari Reader waarschijnlijk erg waarderen. De browser herkent namelijk webpagina's met veel tekst. Klik in het adresveld op Reader en Safari legt een nieuwe laag met uitsluitend tekst over de website heen. Banners, menu's en hyperlinks blijven allemaal achterwege, zodat u zich beter kunt concentreren op het artikel. Bestaat een artikel uit meerdere pagina's, dan plakt Safari de tekst achter elkaar. De ondersteuning voor plug-ins is voor deze browser bescheiden. U vindt de uitbreidingen op Safari Extensions.

Dankzij Safari Reader leiden bewegende banneranimaties u niet meer af.

9. Opera

Het Noorse Opera heeft een aantal verassende mogelijkheden in huis. Zo is de functie Opera Turbo in staat om websites te comprimeren via een eigen proxyserver, waardoor webpagina's sneller laden. Nu zal dat bij een stabiele breedbandverbinding niet zo interessant zijn, maar bij matige wifi-ontvangst merkt u wel degelijk een verschil. Klik linksonder op de knop Opera Turbo om de functie in te schakelen. Verder toont u tabbladen in een miniatuurweergave. U doet dat door met de cursor boven de adresbalk op de scheidslijn te staan en naar beneden te slepen. U beslist zelf hoe groot de Tabbalk wordt. Websites die u regelmatig bezoekt, geeft u een permanent tabblad. Dat werkt op precies dezelfde wijze als in Firefox. U creëert meer ruimte in de Tabbalk door tabbladen naar elkaar toe te slepen. Hierdoor groepeert u bijvoorbeeld websites die te maken hebben met hetzelfde onderwerp. Opera bevat een geïntegreerde e-mail- en bittorrent-applicatie, zodat u deze taken vanuit hetzelfde programma uitvoert. Daarnaast is er sinds kort ondersteuning voor plug-ins. Bezoek de website Opera Extensions om het aanbod te bekijken. Na installatie is er geen herstart nodig.

Met Opera geeft u tabbladen als miniatuur weer.

Tegelijk gebruiken?

Het kan handig zijn om meerdere browsers op uw systeem te combineren. Ieder programma heeft namelijk unieke eigenschappen waaraan de concurrentie niet kan tippen. Zo is het erg handig om webdiensten met Internet Explorer 9 aan de Taakbalk vast te pinnen, zodat u snel toegang hebt tot een sociaal netwerk of e-mailbox. Firefox en Chrome zijn aantrekkelijk wanneer u tijdens een surfsessie gebruik wilt maken van plug-ins. Laatstgenoemde browser is bovendien ook nuttig om websites uit een vreemd land te vertalen, al bestaan daarvoor ook online hulpjes. Voor het lezen van online artikelen kunt u het best bij Safari terecht. Ten slotte is de Turbo-knop van Opera ideaal voor wifi-verbindingen met een slecht bereik. Omdat data worden gecomprimeerd, openen websites vlotter op uw beeldscherm. U kunt vaak probleemloos meerdere browsers naast elkaar gebruiken.

0 Reactie(s) op: Welke browser past bij u?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.