Windows Live Messenger koppelen aan Facebook

Door: Martin Gijzemijter | 01 maart 2011 16:53

How To

Ook binnen Facebook kan men chatten met contacten. Maar als u gewoonlijk Windows Live Messenger gebruikt om te chatten, is het niet handig om over te moeten schakelen. Met een kleine aanpassing kunt u met Windows Live Messenger 2011 zowel chatten met Messenger- als Facebook-gebruikers.

1. Messenger downloaden

Hebt u Windows Live Messenger nog niet geïnstalleerd, dan moet u dat eerst doen (anders kunt doorgaan naar stap 2). Surf naar Windows Live en klik op Wijzigen naast Engels. Selecteer Nederlands, waarna het installatiepakket wordt gedownload. Wanneer u de installatie start, klikt u op de optie Zelf de programma’s kiezen die geïnstalleerd moeten worden. Verwijder vervolgens alle getoonde vinkjes, om te voorkomen dat alle programma’s die daar worden genoemd, ook worden geïnstalleerd. Klik op Installeren. De installatie duurt een paar minuten. Daarna krijgt u de vraag of u nu of later wilt herstarten. Live Messenger zal werken wanneer u kiest voor later, maar het is altijd verstandig de computer opnieuw te starten wanneer daarom wordt gevraagd.

Verwijder alle vinkjes om te voorkomen dat alle getoonde programma’s worden geïnstalleerd.

2. Accounts koppelen

Wanneer u Live Messenger 2011 voor het eerst start, wordt u gevraagd een nieuwe foto te maken (klik nu even op Overslaan) en daarna om een koppeling te maken met MySpace of LinkedIn. Klik wederom op Overslaan, aangezien wij nu op zoek zijn naar koppeling met Facebook. Klik nogmaals op Overslaan wanneer u de vraag krijgt uw mobiele telefoonnummer in te vullen. Wanneer u alles hebt doorgeklikt en het programma start, klikt u rechtsonder op het pictogram van Facebook met het plusteken (naast de knop Toevoegen). Er verschijnt nu een pop-upvenster waarin u kunt aangeven wat voor koppeling er wordt gemaakt. Vink In Messenger chatten met Facebook-vrienden aan om de chatkoppeling te maken en klik op Connect with Facebook. Geef uw Facebook-gebruikersnaam en -wachtwoord in (geen zorgen, u doet dit via een pagina van Facebook, niet van Microsoft) en klik op Aanmelden.

U dient Microsoft en Facebook nu te machtigen gegevens met elkaar uit te wisselen.

3. Chatten en ordenen

In uw lijst met contactpersonen ziet u nu niet alleen de contactpersonen van Live Messenger zelf, maar ook uw Facebook-vrienden. Standaard zijn ze allemaal in hetzelfde overzicht gegoten, door de muis over een naam te bewegen kunt u zien of het een Messenger- of Facebook-contactpersoon is. Is u dat wat te omslachtig, dan kunt u ook klikken op het uitklapmenu onder Vrienden en kiezen voor Alle. U krijgt dan een overzicht van al uw contactpersonen, ingedeeld op service. U ziet dan automatisch welke contactpersonen van Messenger zijn en wat de contactpersonen zijn die u hebt ‘geïmporteerd’ uit Facebook. Wilt u nog meer onderscheid, dan kunt u uiteraard klikken op Toevoegen en vervolgens op Een categorie maken. Zo combineert u bijvoorbeeld uw beste vrienden van Live Messenger met die van Facebook. Tip: is het overzicht binnen de weergave Alle u iets te druk, dan kunt u klikken op het pijltje voor een categorienaam. De betreffende categorie wordt dan dichtgevouwen, zodat alleen de naam direct zichtbaar is.

Eenmaal gekoppeld, worden uw Facebook-vrienden getoond in een eigen categorie, zodat u eenvoudig onderscheid kunt maken.

0 Reactie(s) op: Windows Live Messenger koppelen aan Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.