De beste accessoires voor je actioncam

Door: Martin Gijzemijter | 09 november 2019 12:40

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Gimbals en bevestiging

De GoPro heeft een behoorlijke impact gehad op de manier waarop we ons leven in beeld brengen, met name de actieve kant daarvan. En hoewel er kapers op de kust zijn, is GoPro nog altijd de onbetwiste marktleider op het gebied van de actioncams. De camera is op zichzelf al geweldig, maar met een wereld aan accessoires kun je hem nog véél spectaculairder maken. In dit artikel geven we je een overzicht van de andere camera’s die inmiddels op de markt zijn en bespreken we de beste GoPro-accessoires.

6x Camera’s

GoPro HERO7 Black

Prijs: € 409,-
http://www.gopro.com

Hoe kunnen we anders dan aftrappen met de koning onder de actioncamera’s (en zelfs onder het merk GoPro zelf): de GoPro HERO7 Black. Met deze camera neem je beelden op in Full HD met 240 frames per seconde, die je vervolgens tot acht keer kunt vertragen tot superscherpe slowmotion-beelden. HyperSmooth-beeldstabilisatie zorgt ervoor dat alles wat je vastlegt zonder trillingen en schokken is, zodat je beelden ook nog eens heel professioneel overkomen. Let wel op waar je hem bestelt, want de één doet er een geheugenkaartje bij, de ander niet.

Salora ACP750

Prijs: € 89,-
www.salora.nl

Wil je graag een actioncam, maar heb je geen zin om er meer dan vierhonderd euro voor neer te tellen, dan is deze Salora ACP750 ook een goede optie. Natuurlijk is hij qua specs niet te vergelijken met de GoPro HERO7 Black, maar dan ook niet iedereen heeft behoefte aan 240 frames per seconde. Deze camera legt de beelden in full hd vast met 60 frames per seconde, wat nog altijd prima beeld oplevert. De beeldstabilisatie is ook iets minder, deze is namelijk digitaal, maar dan nog ziet het er allemaal prima uit. Wat accessoires betreft ben je wel iets beperkter dan bij een GoPro.

DJI Osmo Action

Prijs: € 370,-
www.dji.com

We kennen DJI vooral van de drones en de gimbals (beeldstabilisatie-oplossingen), maar sinds enige tijd begeeft deze fabrikant zich ook op de markt van de actioncams. Iets minder duur dan de GoPro, maar qua kwaliteit absoluut vergelijkbaar. Ook deze camera legt full-hd-beelden vast met 240 frames per seconde, heeft superieure beeldstabilisatie en twee displays om je beelden optimaal te schieten. Ook hier is het aantal accessoires een stuk beperkter dan bij de GoPro, maar dat zal gelden voor iedere nieuwe speler, GoPro heeft immers al een voorsprong van meer dan tien jaar.

DJI Osmo Pocket

Prijs: € 359,-
www.dji.com

Technisch gezien is dit officieel geen actioncam, maar toch willen we deze DJI Osmo Pocket bespreken, omdat hij interessant is voor de actieve mensen die niet per definitie op een surfboard of jetski springen. Met de GoPro kun je namelijk prima vloggen, maar daar moet je dan wel een selfiestick en nog een aantal andere accessoires bij kopen. De DJI Osmo Pocket is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel onderweg zijn en eenvoudig zichzelf (en de omgeving) willen kunnen filmen. Je koopt dan ook een alles-in-een-oplossing waarmee je direct aan de slag kunt. De drie-assige beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je beelden altijd vloeiend worden vastgelegd, waarbij je (overigens net als met de GoPro) kunt filmen in 4K.

GoPro HERO7 White

Prijs: € 219,-
www.gopro.com

Wil je wél per definitie een GoPro, maar kun je geen vierhonderd euro missen, dan heeft het merk ook een instapmodel, namelijk de GoPro HERO7 White. Nu is ‘instapmodel’ een behoorlijk understatement voor iets dat 219 euro kost, maar je krijgt er gelukkig wel een heel mooi apparaat voor. De specs zijn iets minder dan de HERO7 Black, zo kun je geen 4K vastleggen, en film je full hd ‘slechts’ met 60 frames per seconde, bevat de camera geen gps, geen hdr-functionaliteit en kun je er niet mee livestreamen. Wél heb je beeldstabilisatie, werken alle accessoires van GoPro ook op dit apparaat en heb je gewoon een fijne compacte camera waarmee je je actieve beelden prima kunt vastleggen. De specs zijn dus minder dan die van de Black, maar laten we niet vergeten dat de Black bizar professioneel is en niet iedereen heeft dat nodig.

Vtech Kidizoom Action Cam 180°

Prijs: € 59,-
http://www.vtech.com

Hoewel camera’s als de GoPro tegen een stootje, tegen vuil en zelfs tegen water kunnen (de nieuwste edities in elk geval), begrijpen we best dat je een camera van twee- à vierhonderd euro liever niet aan je kinderen geeft. Om die reden heeft speelgoedmerk Vtech ook een actioncam ontwikkeld, de Vtch Kidisoom Action Cam. Verwacht van deze camera geen superieure beeld- en geluidskwaliteit en houd er rekening mee dat je hem regelmatig moet opladen. Vergelijkbaar met de GoPro is dit natuurlijk absoluut niet, maar het is wel een hele goede en betaalbare manier om kinderen in de gelegenheid te stellen hun eigen filmpjes te maken en verantwoordelijk leren om te gaan met apparatuur.

3x Behuizingen

GoPro Super Suit

Prijs:€ 46,99
http://shop.gopro.com

Alle versies van de GoPro zijn compact, behoorlijk schokbestendig, en tegenwoordig zijn ze ook nog eens waterdicht tot tien meter diep. Dat zal voor de meeste mensen geen probleem zijn. Wil je echter echt de diepte in, dan heb je een behuizing nodig die GoPro heeft omgedoopt tot de GoPro Super Suit. Deze behuizing zorgt ervoor dat je de actioncam tot 60 meter diep onder water mee kunt nemen, zonder dat de microfoon zodanig wordt afgeschermd dat je niets meer hoort.

GoPro Wrist Housing

Prijs: € 11,99
www.gopro.com

Je kunt natuurlijk de afstandsbediening van de GoPro aan je pols bevestigen zoals je bij de Removu R1+ hebt gezien, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de GoPro zelf aan je pols te dragen. Superhandig, omdat je dan heel veel controle hebt over wat je filmt, alleen moet je er wel rekening mee houden dat dit niet voor iedere activiteit geschikt is (met name activiteiten waarbij je je armen veel moet bewegen). Wel is het ideaal als je de camera bij de hand wilt hebben om snel beelden te kunnen schieten, maar hem niet de hele tijd vast wilt houden.

PULUZ Floaty

Prijs: € 13,95
http://www.puluz.com

De GoPro HERO7 Black en White mogen dan wel waterdicht zijn, als je ze in het water gooit zinken ze als een baksteen. Dat is natuurlijk niet handig als je op en onder het water filmt. Daar heeft fabrikant Puluz wat op bedacht, namelijk de Floaty, een behuizing die bestaat uit weinig anders dan een grote spons, zodat je GoPro op het water blijft drijven. Niet alleen zorgt deze behuizing ervoor dat je camera blijft drijven, hij is ook nog eens uitgevoerd in fel oranje, zodat, mocht het apparaat per ongeluk in het water vallen tijdens je watersportavonturen, je hem direct ziet.

0 Reactie(s) op: De beste accessoires voor je actioncam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.