19 tips voor Windows 8.1

Door: robbin-ooijevaar | 05 december 2014 09:37

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Als je een nieuwe pc of laptop koopt, draait er veelal Windows 8.1 op. Heb je een Windows 8-computer? Dan kun je gratis upgraden naar 8.1. In dit artikel bespreken we alle nieuwe functies van Windows 8.1 en geven we je slimme tips om nog meer uit je computer te halen.

Tip 01: Welke versie?

Als je twijfelt of je Windows 8 of Windows 8.1 gebruikt, kun je de exacte versie eenvoudig controleren. Druk gelijktijdig op Windows-toets+Pause en kijk bij Windows-versie. Hier staat de aanduiding Windows 8 of Windows 8.1. Laptop-gebruikers opgelet: de Pause-toets kan verstopt zitten achter een toets met een dubbele functie. Meestal is de extra functie toegankelijk via de speciale Fn-functietoets. Is dit niet mogelijk, klik dan met de rechtermuisknop helemaal linksonder in beeld en kies Systeem.

Tip 01 Wel of geen Windows 8.1? Controleer je Windows-versie!

Tip 02: Eerst alle updates

Als je nog niet over Windows 8.1 beschikt maar wel over Windows 8, dan kun je gratis upgraden. Zorg er wel voor dat je systeem helemaal is bijgewerkt met alle updates. Hierdoor voorkom je dat de update 'vastloopt' en je computer weer terugkeert naar Windows 8. Open je Charms-balk (bijvoorbeeld met Windows-toets+C) en geef binnen Apps de zoekopdracht Configuratiescherm. Open hier Systeem en beveiliging / Windows Update. Zoek naar Windows-updates en installeer deze. Voor sommige updates is een herstart vereist. Herhaal de controle op nieuwe updates tot alles is geïnstalleerd. Deze tip kun je altijd uitvoeren, dus ook als je Windows 8.1 al hebt. In principe installeert Windows belangrijke updates automatisch, maar soms gaat hier iets mis. Door zelf de updates actief te controleren en installeren, weet je zeker dat je niets mist!

Tip 02 Installeer nieuwe updates, herstart je computer en herhaal dit totdat alle updates binnen zijn.

Tip 03: Update naar 8.1

Voer deze tip alleen uit als je computer nog niet beschikt over Windows 8.1. Klik op de tegel Store in je startscherm. Je krijgt direct de aanbieding om Windows 8.1 op te halen. Klik hier op en kies Downloaden. De download is groter dan 3 GB (!) en neemt dus, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding, veel tijd in beslag. Nadat je de 8.1-update volledig hebt binnengehaald, kun je de update installeren. Als het goed is en je hebt de vorige tip niet overgeslagen, wordt je systeem bijgewerkt naar Windows 8.1. Het daadwerkelijke updateproces kan eveneens veel tijd in beslag nemen. Als er iets mis gaat tijdens de installatie, wordt de update 'teruggedraaid'.

Tip 03 Haal de Windows 8.1-update binnen als je deze nog niet geïnstalleerd hebt.

Tip 04: Aanmelden

Er zijn twee manieren om een computer met Windows 8 te gebruiken: met een lokaal account of met een Microsoft-account. In Windows 8.1 lijkt het alsof je gedwongen wordt om een Microsoft-account te gebruiken. Als je bent geüpgraded naar Windows 8.1, is de optie om je aan te melden met een lokaal account namelijk verdwenen. Als je per se geen Microsoft-account wilt gebruiken, is dit via een omweggetje nog steeds mogelijk. Kies na de upgrade de optie om een nieuw account aan te maken. Doe dit niet, maar klik op Verder gaan met mijn bestaande account en meld je aan met je lokale account.

Tip 04 Windows 8.1 maakt het lastiger om je aan te melden zonder Microsoft-account.

0 Reactie(s) op: 19 tips voor Windows 8.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.