8 touchscreen-beeldschermen voor Windows 8

© PXimport

8 touchscreen-beeldschermen voor Windows 8

Geplaatst: 2 oktober 2013 - 05:23

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Michiel de Roode

Door de introductie van Windows 8 worden aanrakingsgevoelige beeldschermen interessant. Er bestaan al geruime tijd beeldschermen met touchbesturing, maar om door Microsoft voor Windows 8 gecertificeerd te worden, liggen de eisen hoger. We hebben acht beeldschermen met aanraakfunctionaliteit getest.

Windows 8 is ontworpen voor een aanraakscherm, maar niet alle aanraakschermen zijn even geschikt. Gelukkig zijn geschikte schermen gecertificeerd en zeven van de geteste schermen hebben deze certificering. Om deze certificering te krijgen, moet een beeldscherm aan een aantal eisen voldoen. Eén van de voornaamste eisen is dat het scherm minimaal vijf aanrakingsdetectiepunten heeft.

Dit zijn het aantal punten dat door aanrakingen tegelijk worden geregistreerd om zo Windows te bedienen. De meeste schermen die wij hebben getest ondersteunen zelfs tien aanrakingsdetectiepunten. Op zich is vijf al ruim voldoende om goed door Windows 8 te navigeren.

Aanraken en bewegen

Tien punten is voornamelijk prettig als je met meerdere personen een touch game speelt of via aanrakingsinvoer iets wilt schrijven. Oudere schermen ondersteunen slechts twee aanraakpunten. Hiermee is Windows 8 nog steeds prima te besturen, maar de complexere aanrakingsfuncties kan je hier niet mee uitvoeren.

Windows 8 ondersteunt voor de basisbesturing diverse gebaren waaronder het vegen vanaf de rechterrand om een menu te openen. Op de website van Microsoft vind je de standaardgebaren.

8 aanraakschermen voor Windows 8 from IDG Nederland

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten