Zo draai je Android op je pc of Mac

Door: dirk-schoofs | 20 mei 2015 07:54

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 09: Apps installeren

Start hierna Genymotion opnieuw op, waar het nieuwe toestel aan de lijst is toegevoegd. Open deze nieuwe virtuele machine. Er verschijnt een waarschuwing dat de virtuele machine niet overeenstemt met de basistoestellen. Negeer de waarschuwing en ga door. Vervolgens doorloop je de standaardconfiguratieprocedure en stel je de taal en tijd in. Je geeft de gegevens in van je Google-account en vervolgens maakt de nieuwe virtuele machine de aanmelding bij Google Play af. Je kunt eventueel de gegevens van je creditcard invoeren, maar je kunt ook gewoon doorgaan.

Ten slotte krijg je het vertrouwde bericht dat de tablet klaar is voor gebruik. Op deze machine vind je de app Play Store, waarmee je toegang krijgt tot de duizenden apps die hier beschikbaar zijn. Hiermee staat de Play Store overigens alleen in deze virtuele machine, niet in je andere virtuele toestellen. Hoewel het wel mogelijk is om deze Google Play-app over te dragen naar een andere virtuele machine, is dit te technisch om hier te behandelen.

Tip 09 Ook in Genymotion kun je voortaan de Play Store aanspreken.

Voor ontwikkelaars

Voor ontwikkelaars van apps zijn er nog veel meer interessante functies in Genymotion te vinden. Je kunt bijvoorbeeld het gps-systeem inschakelen om andere gps-coördinaten in te voeren. Zo kun je testen hoe apps op verschillende locaties in de wereld werken. Er is zelfs een batterij-widget waarmee je verschillende oplaad- en energiescenario's simuleert om te zien hoe een app reageert op een batterij die bijna leeg is. Installatiebestanden (APK's) van programma's drop je gewoon in je virtuele toestel om ze te laden.

Het is ook mogelijk om Genymotion rechtstreeks te koppelen aan Eclipse en IntelliJ. Dat zijn twee veelgebruikte programmeeromgevingen voor Android. Dit maakt het voor ontwikkelaars veel eenvoudiger om programma's te testen tijdens de ontwikkeling. Op de website van Genymotion kan je de plug-ins downloaden voor Eclipse en IntelliJ.

2 Reactie(s) op: Zo draai je Android op je pc of Mac

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 mei 2015 08:48 Anoniem
  Ik heb een 8 inch acer-tablet met 1GB ram geheugen. Is het mogelijk om Genymotion hierop ook te laten draaien, want het is mij opgevallen dat 1 GB ram bij dit soort programma's vaak te weinig is.

  Groet,
  Hans
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 mei 2015 08:50 Anoniem
  Ik heb een iPhone, maar ben ook nieuwsgierig naar apps uit Google Play. Mijn belangrijkste doel is dus 'een beetje grasduinen' en uitproberen. Moet ik dan ook een (willekeurig) toestel kiezen bij de installatie? Of kan ik 'van toestel wisselen', om te kijken wat er het best uitziet?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.