Zo voeg je extra e-mailaccounts toe in Windows 10 Mail

Door: Chwhynny Overbeeke | 15 maart 2016 10:11

How To

Veel mensen hebben meerdere e-mailaccounts bij verschillende aanbieders. Hier leggen we uit hoe je deze allemaal aan je Windows 10 Mail-app kunt toevoegen zodat alles netjes bij elkaar staat.

Als je meerdere e-mailaccounts hebt bij verschillende aanbieders, zoals bijvoorbeeld Live Mail, Gmail, iCloud of Yahoo, is het vervelend om overal apart te moeten inloggen om je e-mail te controleren. Gelukkig is het mogelijk om al je verschillende accounts aan de Windows 10 Mail-app toe te voegen zodat je alles netjes bij elkaar hebt staan. Lees ook: Stel je browser in als standaard mailprogramma.

Microsoft-account

Wanneer je de Windows Mail-app voor de eerste keer gebruikt, wordt er op je computer naar gelinkte accounts gezocht. Je krijgt vervolgens een lijst te zien met alle accounts die Windows gevonden heeft, en als je akkoord gaat zullen deze automatisch aan Mail worden toegevoegd. Waarschijnlijk heb je een Microsoft-account om op Windows in te loggen. Dit wordt dan ook meteen ingesteld in de app en kan niet verwijderd worden.

In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om een ander account toe te voegen door op Account toevoegen te klikken. Als je dit doet kun je kiezen uit een lijst met populaire diensten, maar het is ook mogelijk om een ander soort account toe te voegen. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in voor het account in kwestie. Klik vervolgens op Aanmelden en Gereed, en je gegevens worden gesynchroniseerd en aan Mail toegevoegd.

Account toevoegen

Het is ook mogelijk om op een later tijdstip vanuit de app een account toe te voegen. Om dit te doen moet je de Mail-app openen en op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek klikken. Selecteer Accounts en kies Account toevoegen. Net zoals hierboven kun je kiezen uit een lijst met diensten en moet je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om het account toe te voegen.

Om een account uit de app te verwijderen moet je op het hamburgermenu klikken en in de menubalk met de rechtermuisknop op de accountnaam klikken. Kies vervolgens Account verwijderen en bevestig je keuze. Het Microsoft-account dat je gebruikt om op Windows in te loggen kan niet verwijderd worden. Om dat te doen, zal je je volledige account moeten opheffen.

0 Reactie(s) op: Zo voeg je extra e-mailaccounts toe in Windows 10 Mail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.