Gaat Samsung zich weer volledig storten op laptops?

Door: Justin Doornekamp | 26 augustus 2019 17:25

Blog

Het lijkt erop dat Samsung zich toch weer meer gaat richten op de ontwikkeling van laptops. De Samsung Galaxy Book S doet vermoeden dat de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant opnieuw een dominante speler wil worden op de internationale laptopmarkt.

Enkele jaren geleden besloot Samsung volledig te stoppen met de ontwikkeling van laptops voor de Nederlandse markt en de laptops van het bedrijf verdwenen snel uit de Nederlandse winkels. Ook buiten Nederland werd het aanbod van Windows-laptops door Samsung teruggeschroefd en werd de ontwikkeling van zowel laptops als Chromebooks op een lager pitje gezet.

Maar dat kan snel veranderen, nu Samsung de Galaxy Book S heeft aangekondigd, een ultralichte laptop met een Snapdragon 8cx processor. De gelijkenissen met de Surface-laptop van Microsoft zijn groot en dat is niet gek gezien de nieuwe laptop in samenwerking met Microsoft werd gemaakt. Door de processor van Qualcomm is er een langere accuduur mogelijk. Volgens Samsung gaat de batterij 23 uur lang mee als je alleen maar video's zou afspelen. Dit valt uiteraard lager uit bij normaal gebruik van de laptop. Evenwel komt de vernieuwde processor ook tegen een prijs: de laptop zal een stuk minder krachtig zijn. De grote vraag is dan ook of de processor krachtig genoeg is om de Galaxy Book S te bestempelen als een volwaardige laptop.

Volgens Samsung zal de 8cx een verbetering van de CPU-performance laten zien van 40 procent, terwijl de grafische prestaties zelfs 80 procent beter zullen zijn. Ook de geheugenbandbreedte is een stuk verbeterd ten opzichte van de Galaxy Book 2 en er is ook ondersteuning voor Gigabit LTE en instant wake, waardoor de laptop in een paar tellen is opgestart. Verder krijg je een 13,3-inch scherm met ondersteuning voor multi-touch. Binnenin vind je 256GB of 512GB aan interne opslag, afhankelijk van het model. Je kunt dit tot 1 TB uitbreiden.

Samsung Galaxy Book S

De grote vraag is of Samsung de nieuwe laptop breed gaat uitrollen. Vooralsnog lijkt het daar niet op. Of althans: het bedrijf is erg terughoudend in de bewoording geweest, toen het de aankondiging deed op zijn Unpacked-evenement eerder deze maand. "De laptop wordt deze herfst uitgerold in geselecteerde markten", aldus Samsung. Er werd dan ook geen adviesprijs voor het toestel gegeven in euro's, enkel in dollars. De Galaxy Book S krijgt een prijskaartje van 999,99 dollar. Wordt vervolgd dus.

0 Reactie(s) op: Gaat Samsung zich weer volledig storten op laptops?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.