HP's Envy 17-laptop aan te sturen met gebaren (video)

© PXimport

HP's Envy 17-laptop aan te sturen met gebaren (video)

Geplaatst: 23 september 2013 - 06:54

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Elmar Rekers

HP heeft afgelopen weekend de eerste laptop gepresenteerd die gebruikmaakt van de Leap Motion-technologie. De ingebouwde sensor maakt het mogelijk om games en apps aan te sturen middels gebaren.

De Envy 17 is de eerste laptop die de Leap-technologie integreert. Als een verrassing komt dit overigens niet, de partijen kondigde eerder dit jaar namelijk al aan te gaan samenwerken. De aansturing met gebaren wordt mogelijk gemaakt door een sensor die in de behuizing (vlak onder het toetsenbord) is verwerkt.

Naast Leap kan deze Windows 8-laptop ook nog 'ouderwets' worden aangestuurd middels een touchpad of touchscreen. De Envy 17 zal in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn vanaf 1049 dollar. Over een Europese prijs en beschikbaarheid heeft HP nog geen uitsluitsel gegeven. Eerder dit jaar verscheen er ook als een standalone-versie van de Leap. Deze maakt het op iedere pc of laptop mogelijk om apps aan te sturen middels gebaren. Op de redactie van Computer!Totaal konden we onlangs al even met het apparaatje spelen. In onderstaande video zie je hoe ons dat afging...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten