Microsoft introduceert Surface Pro 4 en eigen laptop

© PXimport

Microsoft introduceert Surface Pro 4 en eigen laptop

Geplaatst: 6 oktober 2015 - 14:11

Aangepast: 14 december 2022 - 12:19

Redactie ID.nl

Softwarereus Microsoft heeft op dinsdag niet één, maar twee nieuwe gadgets in de Surface-familie geïntroduceerd: de Surface Pro 4-tablet en de Surface Book-laptop.

De Surface Pro 4 heeft een 12,3 inch groot scherm met een pixeldichtheid van 267 pixels per inch. Het apparaat bevat de nieuwste generatie processor van Intel, al is niet bekendgemaakt welke chip het precies is. Ook heeft het 16GB aan werkgeheugen en tot 1 terabyte aan opslagruimte.

De tablet is 30 procent sneller dan de vorige Surface Pro en tot 50 procent sneller dan de MacBook Air van Apple. Nieuw is de mogelijkheid om in te loggen met een vingerafdrukscanner. Deze is ingebouwd in het toetsenbord, dat ook iets dunner is dan in voorgaande versies. Ook is er nu weer een stylus. Deze kan tot 1024 drukniveaus 'voelen' en achterop zit een 'gum' waarmee tekeningen uit te wissen zijn.

 

© PXimport

Microsoft's Surface Pro 4.

Microsoft's eerste laptop

De Pro 4 werd al verwacht, maar volslagen onverwacht was de aankondiging van de Surface Book: een laptop gebouwd door Microsoft zelf. Het apparaat is gemaakt voor dingen die veel rekenkracht vereisen en heeft dan ook een snelle Intel-processor en een grafische chip van Nvidia. Het scherm is 13,5 inch groot en heeft een pixeldichtheid van 227 pixels per inch. Overigens kan het scherm nog wel losgekoppeld worden van het toetsenbord, dus ook de Surface Book kan als tablet worden gebruikt.

De Surface Pro 4 heeft in de Verenigde Staten een startprijs van 899 dollar. De Surface Book begint bij 1499 dollar. Uiteraard bevatten beide producten Windows 10 als besturingssysteem.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten