Op zoek naar de beste monitor voor je pc

Door: Maikel Dijkhuizen | 08 januari 2015 12:03

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Tip 12: Usb-hub

Als je usb-poorten tekort komt, loont het de moeite om een scherm met een geïntegreerde usb-hub aan te schaffen. In dat geval sluit je het scherm aan op één usb-poort van de systeemkast, waarna je de usb-hub kunt gebruiken. Dat is handig wanneer de pc op een moeilijk bereikbare plek staat, zoals onder het bureau. Je sluit op de usb-hub bijvoorbeeld een usb-stick, externe harde schijf, fotocamera, smartphone of tablet aansluiten. Bedenk goed hoeveel usb-poorten je nodig hebt. De meeste schermen met een geïntegreerde usb-hub hebben twee of vier usb-poorten.

Tip 12 Monitorfabrikanten gebruiken verschillende plekken om een usb-hub te integreren.

Tip 13: Verstelbare hoogte

Indien je vaak uren achter de monitor zit, is het slim om een verstelbaar scherm te kopen. Door het scherm op ooghoogte te zetten, neem je de juiste houding aan. Je voorkomt daarmee mogelijk rugklachten en andere kwaaltjes. Schermen met een verstelbare hoogte zijn meestal bestemd voor de zakelijke markt. Desalniettemin zijn er genoeg betaalbare modellen te koop, al zijn ze wel iets duurder dan schermen zonder verstelbare hoogte.

Tip 13 De Iiyama XB2483HSU-B1 verstel je in hoogte door het scherm omhoog of omlaag te schuiven.

Kooptips

Weet je nog niet welke monitor het beste past bij je wensen? Aan de hand van drie kooptips helpen we je een eindje op weg.

Philips 227E4LHAB

Straatprijs: 129 euro

Als je een betaalbaar Full HD-scherm zoekt, kun je de 227E4LHAB van Philips overwegen. Deze monitor heeft een schermdiagonaal van 21,5 inch. De reguliere responstijd bedraagt vijf milliseconden, maar tijdens games en films past het apparaat de responstijd aan naar twee milliseconden. Verder heeft het scherm ook nog interne luidsprekers en een hoofdtelefoonaansluiting ingebouwd. Kortom, een alleskunner!

LG 24MP55HQ

Straatprijs: 169 euro

De 24MP55HQ van LG heeft met een schermdiagonaal van 24 inch een prettig formaat voor multimediadoeleinden. Het IPS-paneel geeft kleuren zeer natuurgetrouw weer. Voeg daar een resolutie van 1920 x 1080 pixels aan toe en de 24MP55HQ zorgt gegarandeerd voor veel kijkplezier. Gunstig is dat dit je de leesweergave kunt activeren, waardoor blauwe tinten achterwege blijven. Dat leest een stuk prettiger!

Asus PB287Q

Straatprijs: 649 euro

Er verschijnen steeds meer UHD-schermen op de markt. Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling, al liggen de prijzen nog erg hoog. Dit 28inch-scherm heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels met een verstelbare voet. Leuk is dat je via picture-in-picture het beeld van twee computers tegelijkertijd kunt weergeven. Het TN-paneel heeft een responstijd van één milliseconde. Het lijkt vreemd dat Asus voor deze prijs geen IPS-paneel heeft gebruikt, maar deze schermtechniek is tot dusver nog niet in UHD beschikbaar. Houd daarom rekening met matige kijkhoeken.

3 Reactie(s) op: Op zoek naar de beste monitor voor je pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 januari 2015 19:54 Anoniem
  Af en toe lijkt het er veel of die webcam een soort heilig iets is, overal wordt dat ding maar ingebouwd in en op de gekste plaatsen.
  Maar iedereen loopt te klagen over z`n privacy en dergelijke en natuurlijk gaat ook het hacken van die dingen en niemand die daar over klaagt, nee sterker nog men fabt gewoon op die dingetjes. Vreemd?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 januari 2015 19:57 Anoniem
  Jammer dat er niets in staat vermeld hoe degelijk of niet bepaalde merken zijn.
  Niemand die zich afvraagt hoe stabiel en degelijk de voet van de monitor waar het beeldscherm op staat. Vreemd!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 januari 2015 07:34 Anoniem
  Nog even over UHD: De GeForce GTX 970 en 980 beschikken over HDMI 2.0
  Meeste UHD beeldschermen alleen nog niet. Gelukkig maken alle UHD schermen en tegenwoordig ook alle grafische kaarten gebruik van DisplayPort 1.2.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.