Maak overal snelkoppelingen in Windows met Pinner

Door: dirk-schoofs | 18 juni 2019 06:09

How To

Via het menu Start kom je bij alle applicaties op je systeem, maar om webtoepassingen te starten moet je dan weer een andere weg volgen. Pinner is een lichtgewicht, portable launcher die je razendsnel bij al je favoriete websites, programma’s, online applicaties, bestanden én mappen brengt. Bovendien organiseer je deze snelkoppelingen in handige groepen.

Stap 1: Database

Je downloadt de meest recente versie van Pinner. De tool staat daar in vier vormen: een 7z-, rar-, zip- en exe-bestand. Kies het formaat dat jou het best uitkomt. Deze launcher werkt op basis van een mini-database. Wanneer je Pinner de eerste keer opent, moet je dus minstens één databasebestand maken. Daarvoor dient de eerste knop bovenaan. Niets belet je om verschillende databasebestanden aan te leggen die snelkoppelingen van verschillende typen verzamelen. Zo’n database vul je met koppelingen naar bestanden, websites, applicaties, enzovoort … Pinner bewaart deze databases in de map Data, die op zijn beurt in de map Pinner zit.

Een database bestaat uit een onbeperkt aantal snelkoppelingen.

Stap 2: Pins

Iedere database vul je met pins via de knop met het pinnetje. Zo’n pin heeft een fiche die verwijst naar een bestand, een map of een snelkoppeling. De knop Path in deze fiche gebruik je om naar de bestanden en applicaties te navigeren waarvan je het pad wilt vastleggen. Je kunt ook gewoon internetadressen in het Path-vakje plakken. Wil je dat een gepind bestand altijd in een bepaald programma wordt geopend, dan koppel je met de knop Open with de gewenste applicatie aan dit bestand. Dat is bijvoorbeeld interessant om een bepaalde webservice altijd te starten in Chrome, terwijl je voor het surfen meestal een andere standaardbrowser gebruikt. De eigenschappen van een pin kun je wijzigen. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Edit pin of druk op F2.

Geef de locatie in van de snelkoppeling die Pinner zal vasthouden.

Stap 3: Groepen

Aan iedere pin kun je hotkeys koppelen. Je moet het gebruik van hotkeys dan wel activeren in de instellingen. Zo’n sneltoets is de snelste manier om items te openen. Bovendien vind je in het venster New Pin de mogelijkheid om een koppeling in een groep onder te brengen. Er is echter geen knop New Group. In het vak Pin Group selecteer je gewoon de naam van de eerste groep en daarover typ je dan de naam van de nieuwe groep. Die nieuwe groep zal als extra tabblad in het hoofdvenster verschijnen. In het systeemvak kun je vanaf dan via de rechtermuisknop de snelkoppelingen per groep activeren.

Via het systeemvak open je voortaan alle pins per groep.

0 Reactie(s) op: Maak overal snelkoppelingen in Windows met Pinner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.