Windows 11: tips, nieuws, systeemeisen en meer

Door: Daan Doedens | 22 februari 2022 16:16

How To

Inhoudsopgave

 1. Windows 11: toch een opvolger voor Windows 10
 2. Windows 11: wat is er nieuw? 
 3. Is mijn PC geschikt voor Windows 11? 
 4. Windows 11: de TPM-chip
 5. Windows 11 installeren
 6. Windows 11: nu al een nieuwe pc of laptop kopen?
 7. Windows 11: schone installatie
 8. Windows 11: BIOS, Veilige Modus en God Mode
 9. Windows 11: het contextuele menu
 10. Windows 11: schermtoetsenbord
 11. Windows 11: screenshot maken
 12. Windows 11: Microsoft Start
 13. Privacy- en beveiligingsinstellingen in Windows 11
 14. Zo laat je Windows 11 gewoon op Windows 10 lijken
 15. Problemen met je tweede monitor oplossen in Windows 11
 16. Windows 11 personaliseren
 17. Programma's verwijderen in Windows 11
 18. Windows 11-pc's duur? Dat valt mee! 

Heb jij Windows 11 al te pakken? Vanaf 5 oktober 2021 kunnen pc-gebruikers langzaamaan upgraden naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, en kun je nieuwe Windows 11-laptops kopen. Maar wat is er nieuw? Kun je überhaupt upgraden? En wat is er met die TPM-chip die je nodig hebt? Hier vind je alles wat je moet weten over Windows 11.

Windows 11 FAQ: Veelgestelde vragen

Wat is Windows 11?

Windows 11 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Hoewel Microsoft bij de aankondiging van Windows 10 trots vertelde dat dat het laatste gloednieuwe besturingssysteem zou worden, komt er dus toch een nieuwe versie. 

Wanneer wordt Windows 11 uitgerold? 

Windows 11 is vanaf 5 oktober 2021 wereldwijd beschikbaar voor pc's en laptops die de software ondersteunen. Vanaf die datum worden ook nieuwe pc's en laptops met het nieuwe OS verkocht. Het kan even duren voor de upgrade ook op jouw apparaat beschikbaar komt. 

Is Windows 11 gratis?

Windows 11 is een gratis upgrade vanaf Windows 10. Of dat in de toekomst ook zo blijft is nog niet zeker, maar voorlopig kun je met een W10-pc of -laptop dus gratis upgraden. 

Kan mijn pc of laptop Windows 11 draaien? 

Dat is een goede vraag. Er zijn wat extra systeemeisen ten opzichte van Windows 10. Ten eerste moet je UEFI-firmware secure boot ondersteunen. Ook heb je een relatief moderne processor nodig: een Intel Core-chip uit minimaal de 8e generatie of een Ryzen-processor vanaf de 2000-serie. Het kan zijn dat oudere processors uiteindelijk ook nog worden ondersteund. Belangrijk is ook de zogenaamde TPM-chip, een soort beveiliging voor de processor. Met een TPM 2.0-chip ben je sowieso safe, maar een TPM 1.2-chip lijkt ook geen problemen op te leveren. Meer hierover lees je verderop in dit artikel. Tot slot moet je grafische kaart DirectX 12 ondersteunen. 

Kan ik al upgraden naar Windows 11?

Als lid van het Windows Insider-programma kun je al een testversie van Windows 11 installeren. Let wel op dat je dat op een niet al te belangrijke pc doet, en zorg altijd voor een goede back-up. Houd ook rekening met nog onopgeloste bugs. 

Kan ik Windows 10 ook nog blijven gebruiken?

Zeker. Windows 10 wordt de komende jaren in elk geval nog gewoon ondersteund. Wel zal Microsoft op den duur de uitrol van Windows 11 flink gaan pushen. Vanaf oktober 2025 zul je echt moeten gaan upgraden. 

Windows 11: toch een opvolger voor Windows 10

Apetrots was Microsoft bij de aankondiging van Windows 10: het zou de allerlaatste Windows-versie worden, niet omdat het bedrijf ermee ophield, maar omdat kleine updates de toekomst waren. En plots was daar het grote nieuws: tóch een nieuwe versie, en wel Windows 11. 

En dat heeft nogal wat implicaties. Zo zijn er aanvullende systeemeisen, waardoor niet elke pc die Windows 10 draait ook geüpgraded kan worden. En hoewel de upgrade naar Windows 10 voor verreweg de meeste gebruikers soepeltjes verliep, waren er toch genoeg mensen die tegen problemen aanliepen - ook dat zal bij de Windows 11-upgrade niet anders zijn. 

Windows 11: een beetje nieuw, een beetje vertrouwd.

Windows 11: wat is er nieuw? 

Maar wat is er eigenlijk nieuw aan Windows 11? Ten eerste heeft het besturingssysteem een nieuw likje verf gekregen. De tegels die Microsoft in Windows 8 introduceerde zijn verdwenen. Daarmee oogt het systeem ook meteen wat minder klinisch; op de redactie vonden we het een beetje een mix tussen Windows 7 en Windows Vista, maar dan wel met het beste van beide werelden. Niet verkeerd dus, al blijft dat een kwestie van smaak. 

Onder de motorkap is meer veranderd. Zo zijn functies rondom het aanraakscherm minder belangrijk gemaakt dan in Windows 8(.1) en 10 het geval was. In Windows 11 is het mogelijk om Android-apps te draaien: handig voor degenen die toch op een touchscreen werken. Verder zit Microsoft Teams flink diep in het besturingssysteem gebouwd, en krijgt de Edge-browser een grote update. 

Meer over de nieuwe functies van Windows 11 vind je in dit artikel. 

Benieuwd naar de extra functies binnen Windows 11? Die vind je hier. 

Is mijn PC geschikt voor Windows 11? 

Met de extra systeemeisen is het nog helemaal niet zeker dat je je Windows 10-machine op 5 oktober zomaar kunt upgraden. Oude pc's en laptops kunnen tegen het processor-probleem aanlopen: in eerste instantie is een 8e-generatie Intel Core-chip nodig, of een Ryzen 2000 of hoger. Het kan zomaar zijn dat die lijst nog wordt uitgebreid, maar een relatief nieuwe processor is voorlopig dus nog wel een vereiste. 

Windows 11 systeemeisen

 • Een 64 bits Intel Core-processor (8e generatie of nieuwer) of een AMD Ryzen 2000-processor (of nieuwer). 
 • UEFI-firmware met Secure Boot
 • TPM 2.0 (maar TPM 1.2 lijkt ook prima te werken)
 • DirectX 12-ondersteuning in de grafische kaart / WDDM 2.0 of hoger
 • 64GB opslagruimte, 4GB RAM

Microsoft lanceert binnenkort een tool waarmee je kunt checken of jouw pc geschikt is voor Windows 11, de PC Health Check App. Hier lees je daar meer over

Windows 11: de TPM-chip

Er is veel te doen over de TPM-chip die je nodig het om Windows 11 te kunnen draaien. TPM staat voor Trusted Platform Module. Simpel gezegd gaat het om een chip die allerlei veiligheidszaken voor zijn rekening neemt. Microsoft vereist officieel een TPM2.0-chip in combinatie met Secure Boot. 

Er zijn wel wat omwegen te vinden om toch Windows 11 te kunnen draaien zonder de strenge systeemeisen, maar in hoeverre de ondersteuning dan volledig is, is altijd afwachten. 

Meer over TPM en de zin en onzin van de chip lees je in dit artikel. 

Voldoet je pc niet aan de eisen? Dan zit je waarschijnlijk nog even aan Windows 10 vast.

Windows 11 installeren

Wil je alvast aan de slag met Windows 11? Dat kan, ook als je de upgrade nog niet automatisch binnenkrijgt! Via het Windows Insider-programma kun je een eerste versie van het besturingssysteem downloaden. Houd wel even een paar dingen in het achterhoofd. 

Let er wel op dat vroege versies van besturingssystemen zoals deze kunnen nog wat buggy kunnen zijn, en vastlopers of crashes zijn niet helemaal uit te sluiten. Maak dus altijd een goede back-up voor je de upgrade uitvoert. 

In dit artikel lees je hoe je jezelf aanmeldt voor het Windows Insider-programma en Windows 11 downloadt en installeert. 

Windows 11: nu al een nieuwe pc of laptop kopen?

Windows 11 draait dus niet zomaar op pc's en laptops die nu op Windows 10 draaien. Als jouw apparaat niet aan de systeemeisen voldoet, kun je beslissen om nu alvast een nieuwe te kopen. Dan weet je zeker dat je in oktober de upgrade kunt uitvoeren. 

Maar is dat wel nodig? En is het überhaupt wel een goed idee, nu alles nog ietwat vaag is? In dit artikel zetten we de voors en tegens op een rijtje. 

Windows 11: schone installatie

Als je gaat upgraden naar Windows 11, worden je bestanden en instellingen netjes meegenomen. Althans, als je dat wil. Je kunt er ook voor kiezen om met een schone lei te beginnen. Dat heet een schone installatie: het oude systeem wordt overschreven en het nieuwe wordt zonder poespas geïnstalleerd. 

Het nadeel hiervan is duidelijk: alle programma's, bestanden in instellingen die je niet in een back-up hebt staan, zijn voorgoed verdwenen. Het grote voordeel is dat alle nutteloze, vertragende bestanden van je pc of laptop worden gehaald. Je machine is opeens weer bijna net zo snel als toen 'ie uit de winkel kwam. 

In dit artikel lees je meer over de voors en tegens van een schone installatie, en hoe je hem uitvoert.

Speciaal voor Windows Vista-liefhebbers: widgets.

Windows 11: BIOS, Veilige Modus en God Mode

Het is altijd handig om te weten hoe je in het BIOS van je systeem komt, en hoe je je apparaat in de veilige modus opstart, maar helemaal na een systeemupgrade - het is immers niet helemaal uitgesloten dat er dingen verkeerd gaan. Het binnenkomen van je BIOS hangt een af van het moederbord dat je in je pc of laptop hebt zitten. Voor de Veilig Modus geldt dat dat voor elk apparaat hetzelfde is. 

God Mode is de ietwat overdreven benaming voor een instellingenmenu waarin je zaken kunt aanpassen die voor een gewone gebruiker niet bereikbaar zijn. Door de functie aan te zetten wordt een map aangemaakt met snelkoppelingen naar geavanceerde instellingen. Ook in Windows 11 kun je de functie weer activeren. 

Hoe je het BIOS binnenkomt, vind je in dit artikel. 

Hoe je de Veilige Modus inkomt lees je hier. 

Hoe je God Mode activeert is hier te vinden. 

Windows 11: het contextuele menu

Rechtsklikken op een bestand of map binnen Windows geeft je toegang tot een hoop functies, dat weet elke pc-gebruiker. Dit 'contextuele menu' is in Windows 11 iets anders ingedeeld, zoals dat bij de meeste Windows-versies het geval was. Wat moet je weten over het nieuwe 'rechtermuisknopmenu'? En waarom is eigenlijk alles weer veranderd? Je leest het in het artikel Menuknoppen in Windows 11

Windows 11: schermtoetsenbord

Hoewel Windows 11 niet net zo erg als zijn voorgangers (en dan vooral Windows 8) leunt op mogelijk gebruik via een touchscreen, zijn de handige aanraakfuncties zeker niet verdwenen. Een van de belangrijkste functies is het schermtoetsenbord. In Windows 11 kun je dat toetsenbord behoorlijk goed aan je eigen wensen aanpassen. Hoe je dat doet lees je in het artikel over het schermtoetsenbord in Windows 11

Windows 11: screenshot maken

Een screenshot maken doe je met de knop Print Screen op je toetsenbord, dat weten we allemaal. Maar er zijn tegenwoordig ook andere manieren om (een deel van) je scherm te delen of te bewaren. Ook in Windows 11 heb je verschillende opties. Meer daarover vind je in het artikel over screenshots maken in Windows 11

Windows 11: Microsoft Start

Samen met Windows 11 rolt Microsoft een nieuwe functie uit, genaamd Microsoft Start. Dat is een soort persoonlijke nieuwsfeed, vergelijkbaar met wat het bedrijf ooit met MSN probeerde, en wat bijvoorbeeld Google al langer doet op smartphones. Microsoft leert welke onderwerpen je interessant vindt en geeft je op basis daarvan een lijst met nieuws en andere artikelen die je misschien wel wil lezen. 

Microsoft Start is ingebouwd in Windows 11. De basisversie van Start vind je op de website van MSN. Ook is er een stand-alone app voor je smartphone. Je leest er meer over in het artikel over Microsoft Start

Privacy- en beveiligingsinstellingen in Windows 11

Windows 11 is uitgerust met de nodige instellingen voor het beheer van je privacy en de beveiliging van de computer. Zorg ervoor dat je de controle houdt over je persoonlijke gegevens en zelf bepaalt in hoeverre Windows 11 zicht heeft op je computergebruik. We loodsen je door de belangrijkste privacy- en beveiligingsinstellingen.

Zo laat je Windows 11 gewoon op Windows 10 lijken

Het is geen geheim dat Windows 11 er heel anders uitziet dan Windows 10. Voor sommige mensen kan zo’n overstap voor onoverzichtelijkheid zorgen. Daarom kan het een goed idee zijn om Windows 11 iets meer op Windows 10 te laten lijken. Met deze stappen moet dat lukken.

Problemen met je tweede monitor oplossen in Windows 11

Een tweede monitor aansluiten op je pc is niet ingewikkeld, maar het kan voorkomen dat het extra scherm niet wordt herkend. Er zijn uiteraard wat standaardstappen die je kunt zetten als hardware niet goed werkt. In het geval van een monitor, kun je controleren of de stekker er wel goed in zit. Ook kun je je pc een keer opnieuw opstarten, in de hoop dat je beeldscherm dan wel herkend wordt. Maar als dat allemaal niet lukt

Windows 11 personaliseren

Ben je recent overgestapt van Windows 10 naar Windows 11, dan zal het je direct opvallen dat het nieuwe besturingssysteem er net even wat anders uitziet. Vooral aan de taakbalk moeten veel Windows-gebruikers wennen. Ben je toch niet helemaal tevreden over hoe Windows 11 eruitziet, dan kun je het besturingssysteem personaliseren. Wij geven vier tips.

Programma's verwijderen in Windows 11

Je Windows 11-computer schoonhouden hoeft geen lastige taak te zijn. Maar het is wel slim hier wat tijd aan te besteden. Regelmatig Windows 11 programma’s verwijderen die je niet nodig hebt is in elk geval iets dat kan helpen je computer lekker snel te houden en ruimte vrij te maken. In dit artikel lees je hoe je dat doet

Windows 11-pc's duur? Dat valt mee! 

Pc-fabrikanten brengen computers met het nieuwe besturingssysteem uit. Daarnaast zijn er ook volop systemen met een gratis upgrade naar Windows 11 verkrijgbaar. Is je huidige computer aan vervanging toe en wil je dus een Windows 11-pc kopen? Dan vind je hier diverse betaalbare Windows 11-pc's. We hanteren hierbij een strikte prijsgrens van vijfhonderd euro. Hieronder een aantal modellen, in het artikel vind je ze allemaal

Windows 11 cursusbundel op Tech Academy

Via Tech Academy hebben we alvast een uitgebreide eerste starterscursus voor Windows 11 gemaakt. Zo weet je zeker dat je niets mist bij het upgraden en gebruiken van het systeem. Bestel het cursusboek, met inbegrepen online cursus, nu met een flinke korting. 

12 Reactie(s) op: Windows 11: tips, nieuws, systeemeisen en meer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 september 2021 07:49 Fariq
  Ik ben eigenlijk zeer nieuwsgierig naar wat de heer Daan Doedens zelf vindt van Windows 11. Ik kan me niet voorstellen dat hij er echt positief over is. Ik heb vanaf het begin 'gespeeld' met Windows 11 op een aparte laptop. Ik hield de hoop dat er nog het een en ander zou veranderen in positieve zin voordat de definitive versie gepresenteerd zou worden. Nu dit al gebeurt in oktober denk ik niet dat het gebeuren gaat. Ik heb Windows 11 daarom nu verwijderd van de laptop, want ik ben er echt klaar mee.

  Mijn mening:
  1. Windows 11 is de aanschaf van een nieuwe laptop/computer absoluut niet waard.
  2. Wilt u (nog een beetje) baas blijven in uw laptop/computer? Houd het dan liever bij Windows 10.
  3. Wilt u werkelijk serieus werk verrichten met uw laptop/computer? Dan lijkt Windows 11 me niet het juiste besturingssysteem voor u. Startmenu, taakbalk, verkenner en contextmenu hebben alle aan functionaliteit ingeboet. Maar misschien bent u een liefhebber van extra (muis)klikken.

  Het staat elke lezer vrij tot een ander oordeel te komen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 september 2021 09:07 DaanD
  @Fariq Hi Fariq,

  Ik ben het met je eens dat Windows 11 niet direct de aanschaf van een nieuwe laptop/computer waard is, maar dat vind ik sinds Windows XP bij elk OS. Ik heb nog niet geprobeerd echt te werken op Windows 11, maar ik vind het startmenu overzichtelijker dan in Windows 10. De Verkenner en het contextmenu lijken me een kwestie van wennen, en die extra muisklikken kun je makkelijk omzeilen door het gebruik van sneltoetsen, want dat was bij Windows 10 niet anders.

  Al met al vind ik het tot nu toe een prima systeem, misschien zelfs beter dan ik vooraf had verwacht.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 september 2021 14:33 Fariq
  @DaanD

  Sportief dat u reageert. Ik begrijp natuurlijk dat u zich wat neutraal dient op te stellen, dus ik zal het u verder niet moeilijk maken. Ik herhaal hier nogmaals dat elke toekomstige gebruiker van Windows 11 zelf maar moet oordelen of mijn kritiek terecht of overdreven is.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 september 2021 12:08 Clunk Eastwood
  @Fariq M.b.t. punt 2, De vraag is OF je die keuze wel krijgt.
  We weten hoe het bedrijfsleven werkt en Microsoft in het bijzonder: die douwen je het uiteindelijk toch door je strot.
  Sinds Windows 10 uitkwam hebben ze de gebruikers ook alle versies (de 'Feature Updates') door de strot gedouwd. Onder het mom van beveiliging en functionaliteit.

  Je kan denk ik rekenen op een scenario als dit:
  Eerst krijg je de "volledig vrije keuze" om met Windows 10 door te gaan. Dan een jaartje later gaan ze dingen disablen of niet meer ondersteunen in W10 waardoor je al meer gepusht wordt richting de'upgrade'.
  En dan na 1,5 / 2 jaar (of langer) ga je steeds belangrijkere dingen mislopen in Windows 10, en uiteindelijk gaan ze rommelen met de beveiligingsondersteuning.
  MAAR, je hebt nog steeds "Volledig vrije keuze" om Windows 10 te blijven gebruiken. Microsoft adviseert je dan wel dringend om nu toch echt over te stappen. "Onze klanten geven massaal de voorkeur aan Windows 11".
  Je kent het wel, dat soort teksten.
  Ik geef je op een briefje dat het ongeveer zo zal gaan.

  Dus hoe lang kun je in de praktijk ECHT met Windows 10 door, na de lancering van 11?….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 september 2021 14:34 Fariq
  @Clunk Eastwood

  Ik bedoelde met punt 2 eigenlijk te zeggen dat Microsoft het de gebruiker een stuk moeilijker maakt om instellingen naar de eigen voorkeur in te stellen.

  Ik denk verder dat uw verwachting wel zal uitkomen (voorop gesteld dat Windows 11 een succes gaat worden en geen fiasco zoals Windows 8), maar mij zal het niet deren. Ik werk al voor 75% met Manjaro Linux en dat zal snel naar de 100% oplopen. Ik heb Windows 10 nu nog nodig een paar oudere programma's.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 september 2021 03:27 ardsur
  de informatie onder Windows 11 installeren is niet geheel juist.
  Sinds enkele weken is het mogelijk een ISO van alle versies van Windows 11 te downloaden van de Insider Windows website. Met deze ISO kun je een schone installatie (wellicht ook een update?) uitvoeren. Je hoeft niet eerst W10 te installeren, maar je moet wel een Insider account hebben/aanmaken.
  Ik gebruik zelf al enige weken W11 in mijn virtual box.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 september 2021 09:53 DaanD
  @ardsur Klopt als een bus! Het artikel is inmiddels aangepast.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 september 2021 11:50 Lex1
  Weer worden mensen over enkele jaren min of meer gedwongen om een nieuwe computer te kopen als ze Windows willen blijven gebruiken.

  Je zult maar net een nieuwe computer gekocht hebben die niet voldoet aan de specificaties van MR. Microsoft. DE wereldwijde kritiek is dan ook niet mals.

  Een hele kleine groep zal Windows vaarwel zeggen en overstappen naar een ander besturingssysteem.

  Bijvoorbeeld Linux of kopen een ander computersysteem als Alpple, of een Google Chromebook of PC.

  Ook zal er een groep zijn die gewoon door blijft werken met Windows10 ook al is er geen ondersteuning meer.

  Zelfs nu draaien er wereldwijd nog steeds oude computers met Windows 98, XP en Windows 7 zonder Microsoft ondersteuning.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 december 2021 12:14 Buur
  @Lex1 Met Apple dezelfde problemen hoor. Ik mag mijn 32-bits versie van Photoshop al niet meer gebruiken op mijn 2015 MacBook Pro en nu ze de overstap hebben gemaakt naar die nieuwe processor-architectuur zal het wel niet lang meer duren voor de rest van mijn laptop ook totaal onbruikbaar wordt. Tot op heden nog geen klachten (afgezien van de Photoshop) maar ik vrees het ergste…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 oktober 2021 16:18 outlaw99
  Chantage/verkooptruc waar ik zeker niet in ga trappen. Een nieuwe pc kopen terwijl de oude prima functioneert onder het mom van veiliger werken. Ik blijf dus gewoon met windows 10 werken, ook na 2025 als ik niet om andere redenen een nieuwere pc wil kopen. Het is te hopen dat men een proces aanspant tegen Microsoft wegens deze praktijken. Als we hierin trappen zijn we echt vogelvrij…dan kan Microsoft om de drie jaar een "nieuwe" versie blijven lanceren om mensen te dwingen nieuwe apparatuur te kopen..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 december 2021 16:03 Roel1968
  Ik heb naast mijn Mac een Windows i7 pc van 12,5 jaar oud die prima draait op W10 pro en zeker ook op W11 stabiel zou draaien. Omdat ik nu toe ben aan iets snellers heb ik een nieuwe pc besteld met AMD Ryzen 7 processor, voor de komende jaren en daar zit W11 op. Als dit niet bevalt dan kan ik er altijd nog W10 pro weer op zetten. Ik ben het zeker eens dat Microsoft met dit beleid een verkeerde weg in slaat.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 december 2021 12:10 Buur
  @Roel1968 Weet je zeker dat die pc van 12,5 jaar oud voldoet aan de hardware-eisen van W11? Je moet toch die TPM-chip met een speciale funtionaliteit op je moederbord hebben en ook je CPU moet over bepaalde instructies beheren. Ik kan je wel vertellen dat mijn 8 jaar oude AMD A8 met een passend (budget)moederbord niet door de test komt. En dat terwijl deze toch meer dan snel genoeg zou moeten zijn met z'n vier cores en alles. Ergo, ik sla deze over, ik heb al gezien dat een Mint of een Ubuntu prima werkt met een Virtual Box waar ik dan eventueel wat windows-taken in zou kunnen doen als het echt niet anders kan. Jammer, maar helaas.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.