World Backup Day 2021: stel back-uppen niet langer uit

Door: Lorenzo Jepma | 31 maart 2021 09:00

partner
Blog

Vandaag is het World Backup Day. Deze dag moet mensen helpen inzien dat we steeds afhankelijker worden van data en digitale documenten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je kunt zomaar je foto’s, administratie, video’s of andere belangrijke documenten kwijtraken. Daarom staan wij vandaag ook graag stil bij dit steeds belangrijker wordende moetje: het draaien van een back-up. 

World Backup Day is in het leven geroepen om mensen er op te attenderen hun digitale bezittingen goed op te slaan en te beschermen. Niet iedereen staat erom te springen om met back-uppen bezig te zijn. Van uitstel komt afstel en uiteindelijk gaat dat een keer tegen je werken. Een crashende harde schijf of een corrupte Windows-installatie komt nooit op het juiste moment. Daar gaan al je leuke kinderfoto’s of familievideo’s…

Hoe kun je een back-up draaien?

Back-uppen kan op veel verschillende manieren. Je kunt onder andere je data op een externe harde schijf of usb-stick opslaan, je kunt je heil zoeken in de cloud of je kunt je gegevens veilig stellen op een nas. Je kunt er zelfs voor kiezen om die opgeslagen data weer elders onder te brengen.

Om die back-ups te draaien zijn er talloze softwarepakketten en clouddiensten in het leven geroepen. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Kies je in geval van cloudopslag de dienst van Microsoft, Google of toch een andere partij? En met welk programma kun je eigenlijk een goede back-up maken van jouw Windows-versie?

In de loop der jaren is er genoeg gezegd en geschreven over de beste back-upstrategie. Hieronder hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Leer echt goed back-uppen met de Tech Academy Back-up en herstel

Back-uppen is lang niet iedereen zijn favoriete bezigheid, en dat is heel begrijpelijk. Toch is het iets waar je wel de tijd voor zou moeten nemen. Aan back-uppen beginnen klinkt aanvankelijk als een hels karwei. Maar zodra je alles op orde hebt kun je met een gerust hart aan je nieuwe fotocollectie of filmarchief beginnen. Om je op weg te helpen biedt Tech Academy de cursus Back-up en herstel aan. In deze cursus leer je alles over de beste back-upmethoden en hoe jij al je gegevens kunt veilig stellen.

0 Reactie(s) op: World Backup Day 2021: stel back-uppen niet langer uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.