Zo krijg je je batterijpictogram in Windows 10 terug

Door: Martin Gijzemijter | 24 november 2019 08:01

How To

Wanneer je op een laptop werkt, dan is het batterijpictogram een heel fijn onderdeel om constant in beeld te hebben. Op die manier weet je namelijk precies wat de stand van zaken is en wanneer het tijd wordt om op zoek te gaan naar een stopcontact. Maar soms is dat pictogram opeens verdwenen. Daar zijn allerlei oorzaken voor; wij richten ons vooral op de vraag: hoe krijg je hem terug?

Via instellingen

Misschien denk je dat dit pictogram een van die ingewikkelde onderdelen van Windows is die niet zomaar te beïnvloeden zijn, maar niets is minder waar. Ook de pictogrammen in Windows zijn in en uit te schakelen met een druk op de knop. Je moet alleen wel weten welke en waar die zit. Om het pictogram voor je batterij-indicator in te schakelen, klik je op Start / Instellingen / Persoonlijke instellingen / Taakbalk. Vervolgens scrol je naar beneden tot je de optie Systeemvak ziet met daaronder de optie Selecteren welke pictogrammen op de taakbalk worden weergegeven. Zet nu de schakelaar om voor het ontbrekende pictogram. Dit werkt uiteraard ook voor alle andere pictogrammen, niet alleen voor die van de batterij. Is er nog steeds niets zichtbaar, klik dan op het pictogram met het dakje (^) naast het systeemvak en kijk of het pictogram hierin is opgenomen.

Je kunt het pictogram inschakelen via de Instellingen van Windows.

Batterij voor ander apparaat

Windows kan niet alleen voor je laptop een batterijpictogram weergeven, maar ook voor andere apparaten die een batterij bevatten; een muis bijvoorbeeld. Ook daarvan kan het pictogram soms verdwenen zijn. Ook dit pictogram schakel je in/uit via dezelfde plek als het pictogram van de batterij van je laptop. Maar wat nu als de knop niet functioneert (grijs) of zelfs helemaal niet zichtbaar is? In dat geval klik je op Start en typ je apparaatbeheer, waarna je klikt op het gevonden resultaat. Klik nu met de rechtermuisknop onder Batterijen op de batterij voor het apparaat, selecteer Uitschakelen en klik op Ja. Wacht een paar seconden en klik met de rechtermuisknop op de batterij en selecteer Inschakelen. Als er een pictogramoptie voor dit apparaat is, dan zou die nu weer zichtbaar moeten zijn.

Een ontbrekend pictogram is ook te herstellen door het apparaat te herstarten in Apparaatbeheer.

Verkenner herstarten

Tot slot kan het zijn dat Windows Verkenner (na deze stappen) simpelweg niet meewerkt. In dat geval zoek je op taakbeheer in het menu Start, en klik je in het tabblad Processen met de rechtermuisknop op Verkenner, en dan op Opnieuw starten.

Ook kan het nodig zijn om Windows Verkenner even te herstarten.

0 Reactie(s) op: Zo krijg je je batterijpictogram in Windows 10 terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.