Zo sla je de Windows 10-inlogfoto's op

Door: robbin-ooijevaar | 22 maart 2017 07:13

Photoshop Fix
How To

Veel Windows 10-thema’s hebben prachtige foto’s. Deze worden getoond op je bureaublad zodra je een thema downloadt, installeert en activeert. In dit artikel lees je hoe je alle WIndows 10-inlogfoto's uit een thema haalt.. Het eindresultaat is een map met hoge resolutie jpg-afbeeldingen.

Stap 1: Mapopties

Voordat we een thema uitzoeken, downloaden en de foto’s eruit halen, moet je even een Windows-instelling controleren. Het is de bedoeling dat Windows de volledige bestandsnaam toont van alle bestanden. Dit is het geval als je bijvoorbeeld het Word-document ‘scriptie-2017.docx’ ziet staan in de Windows Verkenner. Als het bestand wordt aangeduid als ‘scriptie-2017’ zonder de toevoeging ‘docx’, is een aanpassing nodig. Open de Windows Verkenner en klik op Beeld / Opties / Map- en zoekopties wijzigen. Ga naar het tabblad Weergave en verwijder het vinkje bij Extensies voor bekende bestandstypen verbergen.

Stap 2: Windows 10-thema’s

Alles wat met Windows 10-thema’s te maken heeft vind je via Windows-toets+I / Persoonlijke instellingen / Thema’s. Bij Thema instellingen kun je kiezen uit reeds aanwezige thema’s. Via Meer thema’s downloaden via internet kom je op een speciale thema-website. Bij elk thema zie je hoeveel afbeeldingen er ‘verborgen’ zijn in het thema-bestand. Haal een thema binnen via Download en bewaar het bestand op je bureaublad. In dit voorbeeld kiezen we voor het thema IJsformaties. Het downloadbestand heet voluit ‘FrozenFormations.themepack’. Door op het bestand te dubbelklikken installeer je het thema in Windows 10, maar deze stap slaan we nu over.

Download het themabestand waarvan je de foto’s wilt hebben.

Stap 3: Foto’s uitpakken

Om de foto’s uit het themabestand te halen, heb je een goed archiveerprogramma nodig als Winrar (commercieel) of 7-Zip (gratis). We kiezen in dit voorbeeld voor 7-Zip. Download en installeer 7-Zip. Ga naar je bureaublad en klik met de rechtermuisknop op het themabestand FrozenFormations.themepack. Kies Naam wijzigen en vervang het achtervoegsel ‘.themepack’ door ‘.zip’. Windows toont een waarschuwing die je mag negeren. Het themabestand heet nu FrozenFormations.zip. Dubbelklik hierop om het archiefbestand te openen met 7-Zip. Je ziet een map met de naam DeskopBackground. Selecteer deze map, klik op Uitpakken en bewaar de map op je bureaublad. Open de map met de Windows Verkenner en je hebt alle foto’s tot je beschikking. Let op: veel foto’s op internet zijn auteursrechtelijk beschermd en dat geldt ook voor afbeeldingen in Windows 10-thema’s.

Gebruik 7-Zip om de foto’s uit een themabestand te halen.

0 Reactie(s) op: Zo sla je de Windows 10-inlogfoto's op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.