Zo stel je een nieuwe Chromebook in

Door: derek-walter | 12 maart 2015 10:29

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Je Chromebook instellen om te kunnen printen

Printen vanaf een Chromebook is het meest gecompliceerde proces dat je ooit tegen zal komen. Je hebt geluk als je printer geschikt is voor Google Cloud Print (Google heeft een officiële lijst). Zo ja, dan hoef je alleen maar Cloud Print op je Chromebook in te schakelen.

Om te zien of je Chromebook je printer herkent, open je het Chrome Settings-menu (klik op het icoontje met de drie horizontale lijntjes) in de rechterbovenhoek van de browser, selecteer Settings, klik op Show Advanced Settings, en scrol omlaag naar Google Cloud Print. Onder New Devices zou je de naam van je printer moeten zien staan, ervan uitgaande dat deze op de juiste manier aan je netwerk gekoppeld is.

Google Cloud Print verbindt je Chromebook met een ondersteunde printer.

Als je printer niet in de lijst voorkomt, kan het zijn dat hij niet geschikt is voor Google Cloud Print, of het kan dat er een probleem met de verbinding is (vergeet niet: printers zijn gemeen). Het kan zijn dat je de handleiding boven water moet halen of naar de specifieke hulppagina van de printer moet gaan. Google heeft ook een ondersteuningssite die je in de goede richting kan wijzen.

Als je printer niet geschikt is voor Cloud Print, kun je alleen maar vanaf je Chromebook printen door je printer aan je Mac of Windows PC te koppelen, Cloud Print op zowel die computer als je Chromebook te installeren, en het dan allemaal aan je Google account te koppelen. Oef! Hier zijn Google's specifieke aanwijzingen over hoe je dit moet doen.

De ingewikkelde omweg werkt prima, maar als je van plan bent om veel vanaf je Chromebook te printen is het de moeite waard om een printer die geschikt is voor Cloud Print te kopen. Een ander voordeel van Google Cloud Print is dat als het eenmaal geconfigureerd is, je vanaf elk apparaat waarmee je op je Google-account kan inloggen kunt printen.

Chromebook power!

Met deze elementaire informatie op zak ben je klaar om van start te gaan. Voor meer trucs kun je eens kijken naar onze vijf beste tips voor Chromebooks.

Het mooie van Chromebooks is dat de meeste mensen zich na het aanvankelijke instellingsproces nooit meer zorgen hoeven te maken over instellingen en opties - of onderhoud en beheer. Veel surfplezier gewenst!

0 Reactie(s) op: Zo stel je een nieuwe Chromebook in

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.