Riptide GP Renegade - Console-waardige game op je smartphone

Door: patrick-rijnders | 12 september 2016 13:41

Review

Met Riptide GP Renegade bewijst Vector Unit weer dat het bedrijf op eenzame hoogte staat als het aankomt op racegames die zich op het water afspelen. Mooie locaties, soepele gameplay en verschillende voertuigen maken van deze game een echte aanrader.

Riptide GP Renegade


Ontwikkelaar:
Vector Unit
Prijs:
€ 2,99
Platform:
iOS, Android
Website:
www.vectorunit.com
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Mooie locaties
  • Soepele gameplay
  • Minpunten
  • Toch 3 euro
  • Verhaalmodus is wat cliché

Als je een spel als Riptide GP Renegade bekijkt, dan zie je pas goed hoe ver het gamen op smartphone en tablet is gekomen. We kunnen ons de eerste racespelletjes op de mobiele platformen nog wel herinneren, waarbij je blij mocht zijn als je de keuze had uit meer dan een handvol verschillende wagens en circuits. Daar kwam bij dat deze spellen er ook niet bijzonder mooi uitzagen, om over de gebrekkige besturingsmogelijkheden van deze spellen maar niet te spreken. Lees ook:Rush Rally 2 - Eindelijk weer eens echt racen.

Als je dan kijkt naar Riptide GP Renegade van Vector Unit, dan heb je in je handen gewoon een game die niet zou misstaan op een spelcomputer. Sterker nog, dankzij het succes van de eerste twee Riptide spellen is er nu besloten om deze derde game in de serie ook onder andere op PlayStation 4 en Xbox One uit te brengen. We zullen maar niet zeggen dat de handheld game niet van zijn grotere broers is te onderscheiden, maar Riptide GP Renegade is zonder enige twijfel een zeer indrukwekkend spel. Het ziet er fantastisch uit, speelt heerlijk en biedt je een zeer uitgebreide game voor maar een paar euro.

Veel spel voor je geld

De nieuwe Riptide speelt zich af op extreme circuits.

Vector Unit is een bedrijf dat naam voor zichzelf heeft gemaakt op het gebied van racegames die zich op het water afspelen. Het bedrijf liet voor het eerst van zich horen toen het de populaire Hydro Thunder gameserie nieuw leven inblies op de Xbox 360 en PS3. Ze maakten een waterracegame die opviel door het extreme karakter van het spel. Je kon met extreme vaart door het water scheuren, waanzinnige sprongen maken en fantastische locaties bezoeken. De game was een succes en Vector Unit ging door met het maken van spellen op het water. Helaas geen nieuwe Hydro Thunder meer, maar wel de Riptide spellen op smartphone en tablet. Was het eerste deel nog een vrij lege game waarbij je door redelijk steriele omgevingen racete, in deel twee kwam de spirit van Hydro Thunder al een beetje naar boven.

Nu in het derde deel is het overduidelijk waar de mensen van Vector Unit vandaan komen. Het is allemaal veel gelikter en uitzinniger dan de eerste twee spellen en bied daarnaast ook enorm veel spel voor je geld. Je kunt zien dat Vector Unit veel ervaring heeft met het maken van spellen die zich op het water afspelen. De watereffecten zijn namelijk realistisch, maar het zijn vooral ook de bewegingen van je jetski op het water die laten zien dat de makers weten waar ze mee bezig zijn.

Dat je voor Riptide GP Renegade moet betalen, waar Driver en de meeste andere racegames gratis zijn, dat vinden we niet zo'n probleem. We betalen graag een paar euro om een spel te krijgen waar je niet constant tegen een paywall aanloopt.

Racen met een verhaal

Jumps en Tricks horen ook bij deze game.

Het lijkt de laatste tijd wel alsof er bijna geen racespellen meer uitkomen waar geen verhaalmodus in zit. Zo ook bij Riptide GP Renegade. De game speelt zich in de toekomst af, in de wereld van het illegale hydrojet racen. Je bent een coureur die ooit een glanzende carrière had in het legale circuit van de Riptide races, maar die er in is geluisd en uit de competitie is verbannen. De enige manier waarop je nu nog kunt racen is door mee te doen aan illegale races, waarin je met een noodgang door de wateren van verschillende steden crosst. Op deze manier moet je proberen je reputatie terug te verdienen...

Zoals wel vaker bij dit soort games gaat het duidelijk niet om het verhaal. Gelukkig dan maar dat er onder alle clichés zo'n fijn spel verborgen zit! In de verhaalmodus kun je allemaal nieuwe omgevingen, hydrojets en racers vrijspelen. Die kun je dan weer gebruiken als je online gaat spelen, waar je met tot wel acht personen tegelijk kunt racen. Dit is enerverend en uitgebreid, waarbij je uiteraard je best gaat doen om in de vele verschillende ranglijsten een zo hoog mogelijke notering te winnen. De races die we online hebben gedaan verliepen zonder lag of andere problemen. Het spel zit technisch helemaal perfect in elkaar. Je wilt best door die verhaalmodus heen bijten omdat je weet dat er nieuwe locaties aankomen. Elk van deze nieuwe plekken is leuk om te ontdekken, omdat de makers van Riptide GP Renegade er zoveel details in hebben verwerkt. Dat is ook de kracht van een goed racespel, dat je het niet erg vindt om meerdere keren op dezelfde (wildwater)baan te racen omdat er om elke hoek weer een verrassing op je kan wachten. Het spel ademt ook enorm veel sfeer uit. Dat klinische dat je in de meeste andere racegames op handhelds wel tegenkomt, daar hoef je hier zeker niet bang voor te zijn.

Een nieuwe winnaar voor Vector Unit

Uiteraard zijn er ook kostuums en nieuwe hydrojets te verdienen.

Je kunt het wel aan Vector Unit overlaten om een goede racegame op het water te maken. Ook deze game zit weer vol elementen die de levensduur alleen maar verlengen. Je kunt niet alleen nieuwe hydrojets vrijspelen, maar deze kun je ook tunen en zo nog sneller maken. Dit is ook mogelijk in een spel als Driver Speedboat Paradise, maar laatstgenoemde spel kan niet bij Riptide GP Renegade in de buurt komen.

Dat je dan voor Riptide GP Renegade moet betalen, waar Driver en de meeste andere racegames gratis zijn, dat vinden we niet zo'n probleem. We betalen graag een paar euro om een spel te krijgen waar je niet constant tegen een paywall aanloopt, of waar je jouw weg naar de overwinning moet kopen. In deze game gaat het er gewoon echt om dat je aan je skills moet werken om ver te komen. En dat is toch eigenlijk ook precies hoe het zou moeten zijn.

Riptide GP Renegade is voor 2,99 euro te downloaden voor Android en iOS.

0 Reactie(s) op: Riptide GP Renegade - Console-waardige game op je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.